Participating towns and cities

LithuaniaTauragė, Lithuania

Website:
Population:
21.520 inhabitants
Department:
Kultūros
Contact:
Mindaugas Piečia
Respublikos g. 2 Tauragė
72255
(++370) 863626899
Tauragė already registered 6x for EUROPEANMOBILITYWEEK in: 2023 2022 2021 2020 2019 2018

Participation 2019

Activities within the week Activities within the week

Tauragė organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2019, taking into account the annual theme.

16 September
Treniruotės su treneriu A. Vladička Funkcinės treniruotės metu yra tobulinamos žmogaus fizinės savybės: jėga, lankstumas, balansas, greitumas, koordinacija ir ištvermė. Užsiėmimas puikiai tinka bet kokio amžiaus ir skirtingo fizinio pasirengimo žmonėms. Treniruotėje atliekami funkciniai pratimai efektyviai lavina kasdieniame gyvenime atliekamus judesius (svorių kilnojimas, laipiojimas laiptais, siekis aukštyn ir kitos veiklos). Funkcinės treniruotės metu dažniausiai dirbama su savo kūno svoriu, taip pat yra naudojamos papildomos priemonės: stepai, svareliai, gumos, štangos ir kitos priemonės.
Treniruotės su savo kūno svoriu (trenerė R. Artimavičienė) Funkcinės treniruotės metu yra tobulinamos žmogaus fizinės savybės: jėga, lankstumas, balansas, greitumas, koordinacija ir ištvermė. Užsiėmimas puikiai tinka bet kokio amžiaus ir skirtingo fizinio pasirengimo žmonėms. Treniruotėje atliekami funkciniai pratimai efektyviai lavina kasdieniame gyvenime atliekamus judesius (svorių kilnojimas, laipiojimas laiptais, siekis aukštyn ir kitos veiklos). Funkcinės treniruotės metu dažniausiai dirbama su savo kūno svoriu, taip pat yra naudojamos papildomos priemonės: stepai, svareliai, gumos, štangos ir kitos priemonės.„Apibėk mokyklą“ Kasdien mokiniai apibėgs gimnazijos pastatą.„Grupėje ankšta? Lauke daryk mankštą!
Grupių mankšta darželio stadione
17 September
Nirvana fitness treniruotės (trenerė S. Pajaujienė) NIRVANA FITNESS – kvėpavimo mankšta su muzika, kuri natūraliai pašalina stresą, nerimą, lėtinį skausmą ir depresiją, detoksikuoja kūną ir prailgina gyvenimo trukmę. Naudodamiesi Nirvana fitness metodika dalyviai mokysis kaip tinkamai kvėpuoti, atliekant funkcionalių tonizuojančių pilateso / jogos pratimų serijas, bei naudojant nuostabią Chillout muziką.

„Mankštinkimės“ 5 min mankštelės pertraukų metu
18 September
Rytinė mankšta ir bėgimas aplink mokyklą;
„Bėgu, judu – aš sveikas esu!“
eina, bėga Zumpės pažinimo taku.
( mažesnės gr. – aplink darželį) Mobilia programėle matuojame įveiktus
19 September
„Šuoliukų fiesta“ 8 klasės, po vieną pamoką, atliks treniruotę Vasaros estradoje panaudojant laiptus ir įkalnę. „Dviratukai, paspirtukai , mašinėlės – mano judėjimo draugai! judėjimas aplink darželį su pasirinkta transporto priemone. Judrieji žaidimai netradicinėse mokyklos erdvėse pertraukų metu
20 September
Tauragės 2019-09-20
15.00 val. Estafetinis bėgimas Sporto centro, 14-os sporto šakų auklėtinių komandinis-estafetinis bėgimas Tauragės Jono Kalvano parkas
Akcija „Apibėk mokyklą“ Visos klasės, sau patogiu metu, apibėgs mokyklą.
„Grupėje ankšta? Lauke daryk mankštą!
Mankšta stadione
„Žingsniuokime kartu-2019“ Tradicinis žygis kartu su policijos pareigūnėmis, tėvais. Vyksta sportinės netradicinės varžybos ir kt.„Judu ne tik aš, bet ir mano žaisliukas“ Mobilia programėle matuojame įveiktus atstumus – ėjimas, bėgimas aplink darželį su žaislais( žaislai su pavadėliais, lazdomis... )Jėgos ugdymo treniruotė Treniruotę ves sporto centro mokytojai Julius ir Justas Optai. „Žingsniuok ir nesustok“ 7 klasės po vieną pamoką greitu tempu, nesustojant, eis į vasaros estradą, iki tilto ir atgal į mokyklą.
22 September
Šiaurietiškasis ėjimas Šiaurietiškas ėjimas– tai ėjimas naudojant specialiai šiam ėjimui sukurtas lazdas. Šios lazdos naudojamos tam, kad einant tinkamai judėtų ne tik apatinė kūno dalis, bet ir viršutinė. Tai labai efektyvus ir lengvas būdas pagerinti fizinę būklę. Šį ėjimą praktikuoti gali kiekvienas – nėra apribojimų dėl amžiaus, svorio ar fizinio pasirengimo. Dalyviai supažindinami su šiaurietiškojo ėjimo technika, padaroma apšilimo mankšta, nueinamas suplanuotas maršrutas.