Participating towns and cities

BelgiumSteenokkerzeel, Belgium

Contact:
Local Campaigner
1820 Steenokkerzeel
1820
Steenokkerzeel already registered 4x for EUROPEANMOBILITYWEEK in: 2023 2021 2020 2019

Participation 2019

Activities within the week Activities within the week

Steenokkerzeel organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2019, taking into account the annual theme.

16 September
Infoavond over autodelen: wat is autodelen, welke vormen van autodelen bestaan er, hoe start je zelf met autodelen...
17 September
Niets zo handig als je eigen stalen ros in topconditie houden! Tijdens een workshop leren deelnemers zelf een fietsband plakken, remmen afstellen, een fietslicht in orde stellen,.. Vrijwilligers van het Repair Café Steenokkerzeel leren de aanwezigen de kneepjes.
19 September
Tijdens de Week van de Mobiliteit gaat het gemeentebestuur van Steenokkerzeel de uitdaging aan om de titel en wisseltrofee van ""de duurzaamste mobiele gemeente"" binnen te halen. Bij deze actie, georganiseerd door intercommunale Haviland, nemen verschillende gemeenten het tegen elkaar op om zover mogelijk te fietsen.
Tijdens de Car Free Day maken de werknemers en schepenen een gezamenlijke fietstocht, onderbroken door een gezellige picknick.
22 September
De bezoekers van de opendeurdag van de MS Kliniek zullen aangespoord worden om te kiezen voor een duurzame verplaatsing. Bezoekers kunnen hun fiets laten labelen. Er zal een infostand ingericht worden waar inwoners kunnen stemmen voor Steenokkerzeel als fietsgemeente 2020, een bevraging lokale mobiliteit kunnen invullen en hun ideeën geven over autodelen en bibliotheek kinderfietsen...

Car-free day Car-free day

Steenokkerzeel carries out a Car-Free Day 2019 and closes off one or more streets to traffic, and opens it to pedestrians, cyclists and public transport.