Participating towns and cities

BelgiumLier, Belgium

Website:
Population:
34.276 inhabitants
Contact:
Local Campaigner
2500 Lier
2500
Lier already registered 9x for EUROPEANMOBILITYWEEK in: 2023 2021 2019 2014 2012 2011 2010 2009 2008

Participation 2019

Activities within the week Activities within the week

Lier organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2019, taking into account the annual theme.

19 September
"Sportief op weg" : Je fiets labelen werkt ontradend voor fietsdieven en het zorgt er voor dat de politie je weten te vinden als je gestolen fiets wordt terug gevonden. Op het (gratis) label wordt je rijkregisternummer vermeld. Breng dus niet alleen je fiets, maar ook je identiteitskaart mee.
Laat je fiets gratis controleren door het Fietspunt. Kleine herstellingen worden ter plaatse gedaan. Voor grote herstellingen maak je een afspraak op een latere datum. Let wel, de herstellingen moet je betalen.
20 September
Wist je dat je lichaam anders reageert op alcohol naargelang je leeftijd? En dat medicatie je dronken kan maken waardoor je strafbaar bent in het verkeer?
"Sportief op weg" : Denk je erover om een elektrische fiets te kopen, maar ken je niks van middenmotors, schijfremmen en batterijen? En welke wetgeving geldt hierrond? Of heb je een elektrische fiets, maar kan je nog wat oefening gebruiken? We zetten je tijdens deze dag op pad. Deelnemen kost 5 euro, incl. lunchpakket. Inschrijven kan tot 17 september in het Schoppeke.
22 September
"Sportief op weg" : Je fiets labelen werkt ontradend voor fietsdieven en het zorgt er voor dat de politie je weten te vinden als je gestolen fiets wordt terug gevonden.
Tijdens de Netedag zijn heel veel mensen op weg met de fiets. Je kan uw fiets laten labelen op de centrale ontmoetingsplek op de evenementenweide in het stadspark. Op het (gratis) label wordt je rijkregisternummer vermeld. Breng dus niet alleen je fiets, maar ook je identiteitskaart mee.