Participating towns and cities

BelgiumNinove, Belgium

Website:
Population:
37.295 inhabitants
Contact:
Local Campaigner
9400 Ninove
9400

Participation 2019

Car-free day Car-free day

Ninove carries out a Car-Free Day 2019 and closes off one or more streets to traffic, and opens it to pedestrians, cyclists and public transport.

Zone opened to residents on Car-Free Day:
Op 22 september hebben fietsers, voetgangers, skaters en andere weggebruikers-zonder-motor het voor het zeggen in Ninove. We vragen aandacht voor een ‘andere’ mobiliteit en een betere verkeersveiligheid. We maken er een feestelijke happening van met muziek, straattheater, feest- en rommelmarkten, dansdemonstraties, verrassende infostands en sportactiviteiten. Voor kinderen is er heel wat te beleven in 'Ninove Speelstad', want kinderen zijn natuurlijk de weggebruikers van de toekomst.
Ninove wordt van 11.30 uur tot 18 uur één grote autovrije speeltuin voor jong en oud. We maken er opnieuw een tof feest van, met straatacts, sportactiviteiten, een rommelmarkt, een zeepkistenrace, interessante infostands over duurzaamheid en mobiliteit en een UiTPAS-parcours waar je UiT-punten kan sparen. Ook voor kinderen, de weggebruikers van de toekomst, staat er weer heel wat op het programma.