Participants

Contact & Activities

Participating city

Ieper
34.964 inhabitants

Local contact

Local Campaigner
8900 Ieper

Participation 2019

The participant is committed to:

Organising a week of activities, taking into account the focal theme.
22 September
Op 22 september 2019 wordt de jaarlijkse autovrije zondag georganiseerd. Het concept is gekend, bepaalde straten worden dan autovrij gemaakt. Bewoners en bezoekers krijgen alle ruimte om te stappen (met of zonder rollator), om te trappen, te rolschaatsen, ontspannen te wandelen,... De parkeerzone van de Grote Markt wordt om 10u parkeervrij gemaakt voor de opbouw van de standen. Op de Grote Markt zullen allerlei activiteiten worden georganiseerd tussen 13 en 18u
Activiteiten
De parkeerzone van de Grote Markt zal opnieuw worden omgetoverd tot een fietsenmarkt. Je kan er de nieuwste fietsvormen leren kennen, je fiets laten labelen of pimpen, een tweedehandsfiets op de kop tikken,.. Men kan zich uitleven op go carts, BMXen, pannaveld, mini-golfbaan, sweeper met fietsmechanisme, demonstratie Leeuwentoren,... Ook kinderen kunnen genieten van diverse activiteiten zoals springkastelen, behendigheidsparcours, Kokon baby- en peuterspeelpunt,... Ook de Fietsersbond, EVA, Natuurpunt,.. zijn aanwezig met een stand.
Tweedehandsmarkt fietsen
Kom snuisteren tussen de tweedehandsfietsen en sluit een deal rechtstreeks met de verkoper
Verkopers kunnen op 22 september 2019 vanaf 13 uur de artikels stallen op de standplaats op de Grote Markt.
De kopers kunnen terecht tussen 14 en 17 uur. Enkele afspraken: de verkopers zijn particulier en mogen enkel tweedehands fietsen (dames-, heren- of kinderfietsen) en accessoires verkopen. Elke verkoper mag maximaal 5 fietsen uitstallen.
Verkopers en kopers moeten een minimum leeftijd van 18 jaar hebben of begeleid zijn door een volwassene.
Wandeltochten
Er worden een 2-tal wandeltochten georganiseerd, binnenkort meer informatie hieromtrent.
Dessertbuffet in een autovrij kader
In de namiddag wordt een heus dessertbuffet georganiseerd. De organisatie zorgt voor stoelen, tafels en een autovrij kader. Iedereen wordt uitgenodigd om een lekker dessert mee te brengen en te proeven van andere dessert. De tafel wordt op de Grote Markt gedekt.
Carrying out a Car-Free Day event by closing one or more streets to traffic, and opening it to pedestrians, cyclists and public transport. This should preferably happen on 22 September to mark your town or city as part of World Car-Free Day.