Participating towns and cities

Hungary Péteri (Peteri) , Hungary

Website:
Population:
2.422 inhabitants
Department:
Péteri Község Önkormányzata
Contact:
Petőné Vizi Valéria
Kossuth Lajos u. 2.
2209 Péteri
(++36) 205531554
Péteri (Peteri) already registered 1x for EUROPEANMOBILITYWEEK in: 2019

Participation 2019

Activities within the week Activities within the week

Péteri (Peteri) organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2019, taking into account the annual theme.

16 September
2019 m futás az iskolások részére a település utcáin, illetve Óhegy fele a természetben. A Péteri Polgárőr Egyesület biztosítja a biztonságos közlekedést és lezárja az utat a gyermekek részére.
17 September
KRESZ nap gyalogos és kerékpáros témában az iskolában. Felkérjük a Monori Rendőrkapitányságot, hogy a gyermekek részére tartsanak előadást a biztonságos kerékpáros és gyalogos közlekedés feltételeiről, szabályairól. A körzeti megbízottat már jól ismerik a gyermekek, ezért őt kérjük meg, hogy vegyen részt az e témákban tartott játékos, de elméleti vetélkedő lebonyolításában és értékelésében.
18 September
Az iskolások kerékpártúrán vesznek részt a település utcáin, illetve Óhegy és Monor fele. Mivel várhatóan száznál több gyermek indul útnak, ezért fontos tapasztalatot szereznek a közösségi kerékpározás szabályai betartásának fontosságáról.
19 September
Ügyességi sor és váltóverseny Kastélykert iskolások és óvodások részére. Kerékpáros és gyalogos feladatokat kell megoldaniuk a gyermekeknek. A keddi napon megtanult elméletre építve mosz elsősorban gyarkolati feladatokban ügyeskedhetnek a gyermekek. Ezáltal nem csak a kerékpáros közlekedés szabályait gyakorolhatják ellenőrzött keretek között, hanem ügyességük, koordinációjuk biztosabbá válik.
20 September
Aszfaltrajzversenyt hirdetünk az óvodások és az iskolások részére az iskola mögötti Ady Endre utca aszfaltos szakaszának a lezárásával. Több témát hirdetünk meg: pl. közlekedés görkorcsolyával, kerékpárral, rollerral és gyalogosan.

Permanent measures Permanent measures

Péteri (Peteri) implements one or more new permanent measure(s), which contribute(s) to modal transfer from private car to environmentally sound means of transport.

New or improved bicycle facilities
Improvement of bicycle facilities (parking, locks etc) planned
Pedestrianisation
Improvement of infrastructure (new foot bridges, pavements, road crossings, zebra crossings etc) planned
Traffic calming and access control scheme
Create park and ride stations
óvoda környezetében megvalósuló sebességcsökkentő program
Mobility management
Organisation of regular fora or surveys on public opinions and ideas