Participating towns and cities

Hungary Szarvas (SZARVAS) , Hungary

Website:
Population:
15.683 inhabitants
Department:
Osztályszerkezeten kívüli
Contact:
Viktor Krivik
Szabadság út 36.
5540 Szarvas
(++36) 20/2762250

Participation 2020

Activities within the week Activities within the week

Szarvas (SZARVAS) organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2020, taking into account the annual theme.

16 September
A Mobilitási Hét első napján Szeptember 16-án (szerda) 09.00 órakor megnyitó. Az Európai Mobilitási Hét szarvasi rendezvényhetének megnyitása, közlekedésbiztonsági bejárás.
17 September
17-én (csütörtök) „Bringás vért az életért” címmel a Magyar Vöröskereszt Szarvasi Területi Szervezetével véradást tartunk, 12.00-17.00 óra között. Helyszín: Szarvasi Járási Hivatal nagyterem. Megjelenés kizárólag kerékpárral vagy gyalog! A véradók között 1 db kerékpárt sorsolunk. Sorsolás 22-én kedden.
18 September
18-án (Péntek) „Zöld Nap” Barangolás a fák csendjében, játékos éjszakai csapatvetélkedő 10 állomáson. Helyszín: Szarvasi Arborétum
„Izgalmas, vagy ijesztő az éjszaka az Arborétumban?
Milyen lehet a sötétben barangolni, az útvonalakon eligazodni?
Az Arborétum területén és a Meteorológiai obszervatóriumban a kijelölt 10 állomáson, 20 játékos feladat során vetélkedhetnek azok a látogatók, akik az éjszakai csendben, a korlátozott fény-, és látásviszonyok mellett is izgalommal fedeznék fel a kert érdekességeit, csodáit térkép segítségével.
A játékos éjszakai vetélkedő során ügyességi feladatokban, fejtörőkben, kísérletekben gazdag állomásokat kell megtalálni a sötétben, ott tudásuk, ügyességük szerint teljesíteni a kijelölt feladatokat.
Fontos információ: a regisztrált csapatok fejlámpát, elemlámpát és a játékos kedvüket hozzák magukkal!
A program az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap 2020. eseményhez kapcsolódik.
Várjuk a jókedvű családok, iskolai csoportok, munkahelyi közösségek jelentkezését!
19 September
Szeptember 19. (Szombat) MTTSZ-Nacse kerékpártúra.
Találkozó az Önkormányzati üdülő előtt 09.00-órakor
20 September
Szeptember 20. (vasárnap) Autómentes Nap, II. Körös- Körül a Körös Körül Futófesztivál.
A rendezvény helyszíne a Szarvasi Vízi Színház. Megnyitó: ~09.00.
21 September
21-én (hétfő) Önkéntesen a Körös part tisztaságáért! címmel hívjuk hulladékgyűjtésre a város lakóit. Találkozó a Szarvasi Arborétum parkolójában 09.15-órakor. Védőkesztyűt, szemeteszsákot biztosítunk, a hulladék elszállításáról gondoskodunk. A tervezett főbb célpontok a Körös-parti horgászhelyek. Útvonalak:- szabad strand és környezete, Erzsébet liget, Pepi sétány, Kenderáztató-bikazugi híd, Komp és környezete, Petőfi utca vége, Ifjúsági tábor-Ciprus liget. Tisztítsuk meg együtt környezetünket! Tisztítsuk meg a Körös partját!
22 September
22-én (kedd)Az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap zárónapja
I. „Bringás vért az életért” címmel szervezett véradás fődíjának sorsolása, a rendezvényhét lezárása. Helyszín: Szarvasi Polgármesteri Hivatal, Tanácskozó terem
II. Szarvas Kincsei
Városfoglaló
A szarvasi Városi Könyvtár városismereti túrára hív! Ismerd meg nagy múltú városunk kulturális értékeit, nevezetességeit, történelmét. Tematikus útvonalak bejárásával játékos kalandozást tehetsz Városfoglaló játékunkkal! Hódítsuk meg együtt ezt a gyönyörű várost, fedezzük fel Szarvas Kincseit!
Szeretettel várjuk az érdeklődő családokat, baráti társaságokat 2020. szeptember 22-én (kedden) 14 órától a szarvasi Városi Könyvtár városismereti túrájára!
A kb. 1 órás helytörténeti sétához szükséges egy mobilinternettel rendelkező okoseszköz (telefon, tablet).
A programon való részvételhez regisztráció szükséges, melyet megtehet a szarvasikonyvtar@gmail.com e-mail címen, telefonon a 66/312-745-ös telefonszámon, vagy személyesen a Vajda Péter u. 26. alatt.
infó: www.szarvaskincsei.hu

A rendezvény ötlet és házigazdája a Városi Könyvtár

Megkérjük Önöket, hogy szeptember 16-22. között gyalogosan, kerékpárral, tömegközlekedési eszközök igénybevételével, „telekocsival” érkezzenek munkahelyükre, ügyeik intézésére, ezzel is népszerűsítve a „Klímabarát közlekedést!”


F e l h í v á s !
Útzár
2020. szeptember 19-én szombaton 15.00 órától lezárásra kerül a Petőfi utca, a Budai Nagy Antal utca és a Jókai utca közötti szakaszán, valamint 20-án vasárnap 07.00-17.00 óra között az európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap II. Körös - Körül a Körös Körül Futófesztivál rendezvényei miatt a Petőfi utca, a Budai Nagy Antal utca és a Jókai utca közötti szakasza és a Szabadság utca Budai Nagy Antal utca a rendezvény ideje alatt zsákutcává alakul, így ebbe az utcába be és kihajtani majd csak Turul vendéglőig (Budai Nagy Antal utca) lesz lehetséges.
Megértésüket köszönjük!
Szervező: Szarvas Város Önkormányzata 5540 Szarvas, Szabadság út 36. www.szarvas.hu

Az Európai Mobilitási Hét rendezvényeit a vonatkozó COVID-19 biztonsági előírások szigorú betartása mellett, valamint a helyben hozott védelmi intézkedések figyelembevételével rendezzük meg.

Permanent measures Permanent measures

Szarvas (SZARVAS) implements one or more new permanent measure(s), which contribute(s) to modal transfer from private car to environmentally sound means of transport.

New or improved bicycle facilities
Ingyenes kerékpárkompresszor kihelyezése a városi piachoz
Pedestrianisation
Improvement of infrastructure (new foot bridges, pavements, road crossings, zebra crossings etc) planned
Új gyalogos átkelőhelyek kijelölése létesítése (3 db) akadálymentesítése., taktilis és vakok és gyengén látók számára kialakított vezetősávval, illetve vizuális szintezéssel ellátva, a Jókai utca-Beth
Accessibilities
Create the tactile pavements planned
Removal of architectonic barriers planned
mobiltelefon es fülhallgató használatának mellőzését célzó útburkolati piktogramok kihelyezése(felfestére) a város összes gyalogátkelőjénél.
New forms of vehicle use and ownership
Charging points for electric vehicles planned

Car-free day Car-free day

Szarvas (SZARVAS) carries out a Car-Free Day 2020 and closes off one or more streets to traffic, and opens it to pedestrians, cyclists and public transport.