Participating towns and cities

GreeceEgaleo, Greece

Population:
69.940 inhabitants
Department:
Planning and Transparency
Contact:
Εvrydiki Pavlidi
Iera odos & Kalvou st.
12243 Egaleo
(++30) 2132044862
Egaleo already registered 7x for EUROPEANMOBILITYWEEK in: 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017

Participation 2020

Activities within the week Activities within the week

Egaleo organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2020, taking into account the annual theme.

16 September
Έναρξη προγράμματος ελεύθερων ενοικιαζόμενων ηλεκτρικών ποδηλάτων. Ο Δήμος Αιγάλεω θα διαθέσει δωρεάν 30 ηλεκτρικά ποδήλατα προς ενοικίαση στους δημότες του καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας βιώσιμης κινητικότητας. Ιδιαίτερα ενθαρρύνονται να χρησιμοποιήσουν τα ποδήλατα οι εργαζόμενοι στο Δήμο Αιγάλεω προκειμένου να μετακινηθούν στην εργασία τους αλλά και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
17 September
Οργανωμένοι περίπατοι και ομαδικά παιχνίδια στο άλσος Μπαρουτάδικο με τη συμμετοχή των σχολείων της περιοχής και σε συνέργεια με τα Προσκοπικά Συστήματα του Δήμου Αιγάλεω. Η δράση θα υλοποιηθεί καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και τηρώντας όλα τα περιοριστικά μέτρα μετάδοσης της νόσου COVID-19.
18 September
Εικαστική παρέμβαση σε διαβάσεις πεζών που βρίσκονται έξω από τους παιδικούς σταθμούς της περιοχής. Στη δράση θα συμμετάσχουν τα παιδιά και οι γονείς που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αιγάλεω σε συνεργασία με το παιδαγωγικό προσωπικό των παιδικών σταθμών, τηρώντας όλα τα περιοριστικά μέτρα μετάδοσης της νόσου COVID-19. Ομιλίες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σε σχολεία της περιοχής σχετικά με τη θεματική "Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους" από ειδικούς του Υπουργείου Περιβάλλοντος.
19 September
Ποδηλατική δράση γονέων-παιδιών που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αιγάλεω. Η διαδρομή θα περιλαμβάνει το νέο ποδηλατόδρομο τηρώντας όλα τα περιοριστικά μέτρα μετάδοσης της νόσου COVID-19.
20 September
Ποδηλατικός γύρος στο Αιγάλεω. Σε αυτή τη δράση θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν οι δημότες, χρησιμοποιώντας είτε το ποδήλατό τους, είτε τα προσφερόμενα από το Δήμο ηλεκτρικά ποδήλατα, τηρώντας όλα τα περιοριστικά μέτρα μετάδοσης της νόσου COVID-19. Η διαδρομή που θα καλύψουν οι συμμετέχοντες περιλαμβάνει το νέο ποδηλατόδρομο περιμετρικά του άλσους Μπαρουτάδικο.
21 September
Σχεδιασμός και υλοποίηση εκπαιδευτικών projects από σχολικές μονάδες του Δήμου Αιγάλεω με θέμα "Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους". Θα υπάρξει βράβευση του καλύτερου project από το Δήμο Αιγάλεω.
22 September
Με αφορμή την "Παγκόσμια Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο" θα γίνει έξω από το 19ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω θα γίνει προσωρινός αποκλεισμός τμήματος δρόμου από την κίνηση Ι.Χ. αυτοκινήτων προς διευκόλυνση της κινητικότητας των μαθητών. Το έργο θα εφαρμοστεί πιλοτικά με στόχο τη μελλοντική πεζοδρόμηση του συγκεκριμένου τμήματος.

Permanent measures Permanent measures

Egaleo implements one or more new permanent measure(s), which contribute(s) to modal transfer from private car to environmentally sound means of transport.

New or improved bicycle facilities
Improvement of bicycle network (creation of new lanes, extension, renovation, signposting etc)
Launch of free-floating bike-sharing schemes planned
Pedestrianisation
Create or enlarge pedestrian streets planned
Improvement of infrastructure (new foot bridges, pavements, road crossings, zebra crossings etc)
Public transport services
Improvement and extension of the public transport services (express services, increase frequency etc)
The development of accessible transport services for all
Mobility management
Adoption of workplace travel plans planned
Adoption of school travel plans planned
Launch of awareness-raising campaigns planned
Elaboration of educational materials planned

Car-free day Car-free day

Egaleo carries out a Car-Free Day 2020 and closes off one or more streets to traffic, and opens it to pedestrians, cyclists and public transport.