Participants

Contact & Activities

Participating city

Ботевград ()
20.000 inhabitants

Local contact

Силвия Маринова
град Ботевград, 2140, пл. "Освобождение" 13
++359 0723 69 148

Participation 2020

The participant is committed to:

Organising a week of activities, taking into account the focal theme.
22 September
В утрото на 22-ри септември Община Ботевград организира поход до хижа "Рудината", разположена в местността Рудината под едноименния връх. В прехода ще се включат десетки жители и гости на Община Ботевград. Целта на пешеходния тур е да насърчи повече хора да бъдат физически активни и да стимулира здравословния начин на живот. Продължителността на прехода е около 3 часа, като групите ще тръгват през определен интервал от време, за да се избегне струпването на много хора на едно място. Мероприятието ще се проведе при спазване препоръчителните мерки, целящи да предотвратят разпространението на COVID-19.
Carrying out a Car-Free Day event by closing one or more streets to traffic, and opening it to pedestrians, cyclists and public transport. This should preferably happen on 22 September to mark your town or city as part of World Car-Free Day.
Zone opened to residents on Car-Free Day:
На 22-ри септември, в рамките на "Седмица на мобилността" и по повод преминаване на празнично шествие за Деня на Независимостта, ще бъде затворен за движение участък от бул. "България".
Participation in related EU initiatives:
  • Project EDWARD (European Day Without A Road Death)