Participants

Contact & Activities

Participating city

Steenokkerzeel

Local contact

Local Campaigner
1820 Steenokkerzeel

Participation 2020

The participant is committed to:

Organising a week of activities, taking into account the focal theme.
17 September
In Steenokkerzeel sporen we het personeel en het college aan om op Car Free Day met de fiets naar het werk te komen, door tijdens de middagpauze (tussen 12 en 14u) een ontspannende fietstocht met picknick te organiseren.
22 September
Op dinsdag 22 september wordt er samen met het RepairCafé een workshop fietsherstel georganiseerd van 19 tot 21.30. Leer onder begeleiding van deze herstel-experten je fiets kennen, onderhouden en herstellen. Tegelijk ontmoet je dorpsgenoten en werken we aan een circulaire economie. Tijdens deze infosessie zal vooral aandacht besteed worden aan herstellingen die de veiligheid ten goede komen zoals banden, afstellen van de remmen en de verlichting van je fiets. Omwille van corona werken we met tijdsblokken van een halfuur, inschrijven per tijdsblok via de website.
Carrying out a Car-Free Day event by closing one or more streets to traffic, and opening it to pedestrians, cyclists and public transport. This should preferably happen on 22 September to mark your town or city as part of World Car-Free Day.