Participating towns and cities

SlovakiaMestská časť Bratislava-Ružinov, Slovakia

Website:
Population:
84.028 inhabitants
Department:
Odbor územného plánu, regionálneho rozvoja a dopravy - oddelenie regionálneho rozvoja
Contact:
Mgr. Milena Stanojevičová
Mierová 21, Bratislava
82705 Mestská časť Bratislava-Ružinov
(++421) 903704542
Mestská časť Bratislava-Ružinov already registered 5x for EUROPEANMOBILITYWEEK in: 2023 2022 2021 2020 2019

Participation 2020

Activities within the week Activities within the week

Mestská časť Bratislava-Ružinov organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2020, taking into account the annual theme.

17 September
Dopravná výchova - ZŠ Bratislava Ružinov. Podujatie pre deti 1. stupňa základných škôl Mierová a Borodáčová v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti. Súčasťou podujatia bude mobilné dopravné detské ihrisko, oboznámenie sa hravou formou s dopravným značením a zásadami bezpečného pohybu na bicykli alebo kolobežke, základy prvej pomoci. Predstavenie ďalších dielov informatívnej brožúry pre deti - Bicyklujeme s Brankom a Ruženkou - Cesty do školy, Údržba bicykla. Súčasťou je aj trvalé opatrenie, ktoré bude riešené pre všetky školy v zriaďovateľskej pôsobnosti Ružinova - montáž stojanov na bicykle, kolobežky a servisných stojanov.
18 September
V spolupráci s dobrovoľníkmi v rámci akcie Naše mesto vytvoríme detské dopravné ihrisko na ulici Čmelíkova. Ihrisko bude obsahovať zvislé aj vodorovné dopravné značenie a bude prístupné neobmedzene širokej verejnosti.

Permanent measures Permanent measures

Mestská časť Bratislava-Ružinov implements one or more new permanent measure(s), which contribute(s) to modal transfer from private car to environmentally sound means of transport.

New or improved bicycle facilities
Improvement of bicycle facilities (parking, locks etc)