Participating towns and cities

GreeceMunicipality of Delphi, Greece

Population:
26.716 inhabitants
Department:
Mayor's Office
Contact:
Panagiotis Tagalis
Kehaghia Square, 33100 Amfissa, Greece Municipality of Delphi
(++30) 2265350027
Municipality of Delphi already registered 5x for EUROPEANMOBILITYWEEK in: 2020 2019 2018 2017 2016

Participation 2020

Activities within the week Activities within the week

Municipality of Delphi organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2020, taking into account the annual theme.

16 September
-Διαγωνισμός φωτογραφίας 16-22/09/2020- «Μετακινήσου υπεύθυνα» και ανακάλυψε το Δήμο Δελφών με τα πόδια, με ποδήλατο, κανό ή κολύμπι- Κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, περπάτησε, κάνε ποδήλατο, κολύμπι ή κανό, τράβηξε μια φωτογραφία δική σου ή με τους φίλους σου και στείλε μας τη φωτογραφία σου στη σελίδα του Δήμου Δελφών στο Instagram- Στείλε τη φωτογραφία σου με μήνυμα (direct) στη σελίδα municipalityofdelphi Δήμος Δελφών στο Instagram. -Η φωτογραφία που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα like στο Instagram θα κερδίσει ένα ποδήλατο!
- Ζωγραφίζω με τα παιδιά τη μασκότ της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και μεταφέρουμε το μήνυμα της μετακίνησης χωρίς αυτοκίνητο- Συμμετέχουν μαθητές Δημοτικών Σχολείων
- Δωρεάν τεχνικός έλεγχος σε ποδήλατα στα καταστήματα "Moto 24 Χούσκογλου Μουσταφά" και "Τραχανάς Ηλίας & ΣΙΑ Ε.Ε.". (Δ.Ε. Άμφισσας)
- Συντήρηση πλακόστρωτου μονοπατιού (Λουτζινάς) και περίπατος με συμμετοχή πολιτών Πολιτιστικού Συλλόγου κ.λ.π. (Δ.Ε. Γαλαξιδίου)
- Συνεργασία με τον Δημήτρη Αντωνίου. Θα χορηγηθούν κόμικ στους μαθητές των Γυμνασίων του Δήμου Δελφών, με θέμα την οδική ασφάλεια και βιντεοσκοπημένη ομιλία του κ. Αντωνίου που θα τα συνοδεύσει και θα αφιερωθεί εκπαιδευτικός χρόνος στις τάξεις. Συνεργασία με την κα Σίλβια Μισιρλή, υπεύθυνη πολιτιστικών δραστηριοτήτων της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Φωκίδας, η οποία θα μεριμνήσει για την εκπαιδευτική αξιοποίηση του υλικού μέσα στις σχολικές τάξεις.
17 September
- Δωρεάν τεχνικός έλεγχος σε ποδήλατα στα καταστήματα "Moto 24 Χούσκογλου Μουσταφά" και "Τραχανάς Ηλίας & ΣΙΑ Ε.Ε.". (Δ.Ε. Άμφισσας)
18 September
- Δωρεάν τεχνικός έλεγχος σε ποδήλατα στα καταστήματα "Moto 24 Χούσκογλου Μουσταφά" και "Τραχανάς Ηλίας & ΣΙΑ Ε.Ε.". (Δ.Ε. Άμφισσας)
- "Ψηφιδωτές διαδρομές"- Μετακινούμαι υπεύθυνα με τους μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας και γνωρίζω σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος της πόλης μου (Δ.Ε. Άμφισσας)
-Εκπαιδεύω τους μαθητές του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου να σκέφτονται οικολογικά και μειώνω τις εκπομπές ρύπων- Κινητό Πράσινο Σημείο (Δ.Ε. Άμφισσας)
19 September
-"Μετακινούμαι πράσινα στα μονοπάτια της πόλης μου"- εντοπισμός, καθαρισμός και σήμανση μονοπατιών (Δ.Ε. Άμφισσας)
- Δωρεάν τεχνικός έλεγχος σε ποδήλατα στα καταστήματα "Moto 24 Χούσκογλου Μουσταφά" και "Τραχανάς Ηλίας & ΣΙΑ Ε.Ε.". (Δ.Ε. Άμφισσας)
- Επίδειξη ηλεκτρικών ποδηλάτων και σκούτερ- Δ.Ε. Άμφισσας, Χορηγός: Μoto 24 (Δ.Ε. Άμφισσας)
- Μετακινούμαι υπεύθυνα με το ποδήλατό μου μέσα στην πόλη- με τη συμμετοχή του Πρωταθλητή Μεγάλων Αποστάσεων, Κώστα Γκελαούζου και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (Δ.Ε. Άμφισσας)
- Ποδηλατικός αγώνας για παιδιά 4-11 ετών στο μώλο της Ιτέας σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Ν. Φωκίδας (Δ.Ε. Ιτέας)
20 September
- Κατάβαση του Αρχαίου Μονοπατιού Δελφών- Κίρρας, με αφετηρία τους Δελφούς και τερματισμό στο Μώλο της Ιτέας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Χιονοδρόμων Ορειβατών Ιτέας Κίρρας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδας (ομαδική μετακίνηση με το ΚΤΕΛ) (ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ) Τερματίζουμε στο μώλο της Ιτέας με διαγωνισμό της καλύτερης βουτιάς! Υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδς θα παρευρίσκεται στην πρώτη στάση της διαδρομής στο Χρισσό στο αίθριο της εκκλησίας Παναγιές και θα κάνει συζήτηση με ομάδες ανά 10 άτομα για την ιστορία του μονοπατιού σύνδεση της διαδρομής που θα έχουμε διανύσει με αυτή που θα ακολουθεί.
- Ποδηλατοδρομία με συμμετοχή πολιτών. Γύρος Γαλαξιδίου- τερματισμός παραλία- ο 1ος θα κερδίσει ένα ηλεκτρικό πατίνι (Δ.Ε. Γαλαξιδίου)
- Ο κ. Νικόλαος Κουλός - Σύμβουλος τροχαίων ατυχημάτων - θα ενημερώσει τους συμμετέχοντες για την οδική ασφάλεια και συμπεριφορά οδηγών και πεζών. (Δ.Ε. Γαλαξιδίου)
- Παρουσίαση ηλεκτροκίνητου υδροποδηλάτου το πρωί στο μώλο Ιτέας και το απόγευμα στην μαρίνα Ιτέας ώρες.
21 September
- Μέτρηση αέριας ρύπανσης με τη χρήση της Κινητής Ερευνητικής Μονάδας Κυκλοφορίας- Περιβάλλοντος και Οδοστρωμάτων του Ι.Μ.Ε.Τ. και έκθεσή της για το κοινό. (ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜ. ΕΝΟΤΗΤΕΣ)
- Δωρεάν τεχνικός έλεγχος σε ποδήλατα στα καταστήματα "Moto 24 Χούσκογλου Μουσταφά" και "Τραχανάς Ηλίας & ΣΙΑ Ε.Ε.". (Δ.Ε. Άμφισσας)
- Περπατάμε στην Άμφισσα με τα παιδιά των Ειδικών Σχολείων και συνδημιουργούμε συνθήκες ελεύθερης μετακίνησης για όλους (Δ.Ε. Άμφισσας)
-Μετακινούμαι υπεύθυνα: Χρωματίζουμε τις διαβάσεις των πεζών, τις ράμπες και τις θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ (Δ.Ε. Άμφισσας)
22 September
- Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο: Μετακίνηση δωρεάν με το λεωφορείο εντός των ορίων πόλης στην Άμφισσα και την Ιτέα- ΧΟΡΗΓΙΑ ΚΤΕΛ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ
- Δωρεάν τεχνικός έλεγχος σε ποδήλατα στα καταστήματα (Δ.Ε. Άμφισσας και Δ.Ε. Ιτεάς)
- Εθελοντική αιμοδοσία και 18η Λαμπαδηδρομία ΠΟΣΕ- Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών "Οι Άγιοι Ανάργυροι" (Δ.Ε. Άμφισσας)
- Συμβολικό κλείσιμο δρόμων στην Άμφισσα, τις εργάσιμες ώρες, και στην Ιτέα και το Γαλαξίδι από τις 17:00- 21:00.
- Διαγωνισμός παιδικής ζωγραφικής με θέμα «εβδομάδα κινητικότητας» (Δ.Ε. Γαλαξιδίου)
- Παρέλαση ηλεκτρικών αμαξιδίων από τους πολίτες μας 3ης ηλικίας.
- Επίδειξη με ηλεκτρικά πατίνια. Κλήρωση για το ηλεκτρικό πατίνι (Δ.Ε. Γαλαξιδίου)
- Γύρος της πόλης των Δελφών με ποδήλατα και ηλεκτρικά πατίνια. Αφετηρία της διαδρομής η Κασταλία Πηγή (Δ.Ε. Δελφών).

Permanent measures Permanent measures

Municipality of Delphi implements one or more new permanent measure(s), which contribute(s) to modal transfer from private car to environmentally sound means of transport.

New or improved bicycle facilities
Installation of charging points for e-bikes planned
Pedestrianisation
Create or enlarge pedestrian streets planned
Improvement of infrastructure (new foot bridges, pavements, road crossings, zebra crossings etc)
Public transport services
Συμμετοχή του Δήμου Δελφών στο πρόγραμμα INTERREG SMART HY AWARE «Smart solutions for Hydrogen potential AWAReness Enhancing (Ευφυείς λύσεις για την ενίσχυση των δυνατοτήτων διάχυσης της χρήσης του υδ
Traffic calming and access control scheme
Create park and ride stations planned
New traffic regulations: traffic circulation and parking planned
Accessibilities
Create wheelchair ramps
New forms of vehicle use and ownership
Use of clean vehicles planned
Charging points for electric vehicles planned

Car-free day Car-free day

Municipality of Delphi carries out a Car-Free Day 2020 and closes off one or more streets to traffic, and opens it to pedestrians, cyclists and public transport.

Zone opened to residents on Car-Free Day:
Η χρήση αυτοκινήτου θα απαγορευτεί στο ιστορικό και στο ευρύτερο εμπορικό κέντρο της Άμφισσας από τις 07:00 έως τις 16:00.
Επίσης η χρήση αυτοκινήτου θα απαγορευτεί στην κεντρική οδό της πόλης της Ιτέας από τις 17:00 έως τις 21:00 και στην κεντρική οδό της πόλης του Γαλαξιδίου από τις 17:00 έως τις 21:00.