Participating towns and cities

TurkeySultangazi, İstanbul, Turkey

Population:
543.380 inhabitants
Department:
Kültür ve sosyal işler müdürlüğü
Contact:
merve sarıbaş
50. Yıl, Muhsin Yazıcıoğlu Cd. No:166, 34265 Sultangazi/İstanbul Sultangazi, İstanbul
(++90) 5394653623
Sultangazi, İstanbul already registered 4x for EUROPEANMOBILITYWEEK in: 2023 2022 2021 2020

Participation 2020

Activities within the week Activities within the week

Sultangazi, İstanbul organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2020, taking into account the annual theme.

20 September
1. etkinlik ;Bu proje çocuklarımıza yönelik olup, onların bisikletlerini balonlar ile süslemesiyle birlikte insanlarımızı bisiklete binmeye teşvik etmek olacaktır. Böylece bisiklete binme oranı artarak, bireysel araç kullanımı azalacak ve çevresel etkileri olumlu olarak artacaktır.
2. etkinlik; Bu proje yine bisiklet ile entegreli bir etkinliktir. Extreme bisiklet sanatçıları Sultangazi’nin bir bölgesinde oluşturulan parkurda akrobasi gösterisi yapacaklar, bisikleti olan gençlere eşlik edip onlara bu işin püf noktasını gösterecekler.
3.etkinlik; Çocuklara bisiklet binmenin öneminden bahsedilecek, sporun gerekliliğinden ve aslında hayatın bir parçası olması gerektiğinden… Bununla birlikte çocuklara doğru bisiklet nasıl sürülür eğitimi verilecektir.
22 September
"Herkes için sıfır emisyonlu hareketlilik" sloganı kapsamında ilçenin en işlek caddesini 1 günlüğüne araç trafiğine kapatarak sadece yayaların ve bisikletlilerin geçisini sağlayarak, ekolojik dengeyi koruma adına farkındalık oluşturmak istiyoruz.

Car-free day Car-free day

Sultangazi, İstanbul carries out a Car-Free Day 2020 and closes off one or more streets to traffic, and opens it to pedestrians, cyclists and public transport.