Participating towns and cities

Turkey Muratlı, Tekirdağ (Muratli, Tekirdag) , Turkey

Population:
29.716 inhabitants
Department:
Fen işleri
Contact:
Banu Tabak
Muratlı Belediye Başkanlığı Muradiye, 100. Yıl Cd. No:85, 59700 Muratlı/Tekirdağ Muratlı, Tekirdağ
(++90) 5383667664
Muratlı, Tekirdağ (Muratli, Tekirdag) already registered 4x for EUROPEANMOBILITYWEEK in: 2023 2022 2021 2020

Participation 2020

Activities within the week Activities within the week

Muratlı, Tekirdağ (Muratli, Tekirdag) organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2020, taking into account the annual theme.

16 September
Muratlı belediyesine ait sosyal medya hesapları ve belediyemizin resmi internet sayfası aracılığıyla (Facebook- Instagram) ''Herkes için Sıfır Emisyonlu Hareketlilik'' başlığı altında, hafta boyunca bilgilendirmelerin başlaması. Şehirde konu ile ilgili afişlerle bilgilendirme yapılması.
17 September
Muratlı belediyesine ait sosyal medya hesapları aracılığıyla (Facebook- Instagram) ''Herkes için Sıfır Emisyonlu Hareketlilik'' başlığı altında şehrimizin yerel müzik sanatçısının bestelediği, halkı yürüyüş, bisiklet ve toplu taşıma ağlarını kullanmaya teşvik eden şarkının videosuyla birlikte paylaşılması.
18 September
Muratlı belediyesine ait sosyal medya hesapları aracılığıyla (Facebook- Instagram) ''Herkes için Sıfır Emisyonlu Hareketlilik'' başlığı altında halkı toplu taşıma ağını kullanmaya teşvik eden paylaşımların yapılması.
19 September
''Bunları biliyor musunuz?'' başlığı altında, yürüyüş ve bisiklet kullanımının insan sağlığına olan faydalarının paylaşılması.
20 September
22 eylülde yapılacak olan etkinliklerin duyurulması. ''Bunları biliyor musunuz?'' başlığı altında, yürüyüş ve bisiklet kullanımının insan sağlığına olan faydalarının paylaşılması.
21 September
22 Eylül günü yapılacak olan etkinliklerin duyurulması ve daveti.
22 September
Muratlı şehir merkezinde bulunan ana caddeyi saat 14:00- 17:00 saatleri arası trafiğe kapatıp, Belediye Başkanı ve belediye çalışanları, halkın katılımıyla birlikte, bisikletli bir grup ve yürüyüş etkinliği olarak, haftanın önemini vurgulayan pankartlarla merkezden, ilçemizin önemli mesire alanı olan ''İnanlı Çeşmesi'' ne gidiş. Mesire alanında yiyecek ve içecek ikramı, tekrar bisikletlerle ve yürüyerek şehir merkezine dönüş etkinliği gerçekleşecektir.
Saat 14:00'da şehir merkezinde toplanma esnasında, Belediyemiz tarafından anlaşılan bir bisiklet tamircisinin standı olacak olup, etkinliğe katılan bisikletlerden ihtiyacı olanların ücretsiz tamiri gerçekleşecektir.

Permanent measures Permanent measures

Muratlı, Tekirdağ (Muratli, Tekirdag) implements one or more new permanent measure(s), which contribute(s) to modal transfer from private car to environmentally sound means of transport.

New or improved bicycle facilities
Improvement of bicycle network (creation of new lanes, extension, renovation, signposting etc) planned
Pedestrianisation
Create or enlarge pedestrian streets
Improvement of infrastructure (new foot bridges, pavements, road crossings, zebra crossings etc)
Extension or creation of new greenways
Muratlı ilçe merkezine 2.1 km uzaklıktaki, 52 Ada 54 Parselde yaklaşık 37.000 m2 büyüklüğündeki mesire alanı içinde 200 m2 lik 1 adet restoran, wc, anfi tiyatro tadilatı ve soyunma odasının yapım pr
Traffic calming and access control scheme
Speed reduction programmes in zones near schools
New traffic regulations: traffic circulation and parking

Car-free day Car-free day

Muratlı, Tekirdağ (Muratli, Tekirdag) carries out a Car-Free Day 2020 and closes off one or more streets to traffic, and opens it to pedestrians, cyclists and public transport.

Zone opened to residents on Car-Free Day:
Muradiye Mahallesi 100. Yıl Caddesi, Fatih Mahallesi Hasan Çelikkol Caddesi