Participating towns and cities

TurkeyYıldırım, Bursa, Turkey

Population:
657.994 inhabitants
Department:
Koordinasyon İşleri Müdürlüğü/Proje Üretim ve Gelişim Birimi
Contact:
Neslihan ATAGÜN
Şükraniye Mah. Ahmet Taner Kışlalı Meydanı No:2 Yıldırım/BURSA
16320 Yıldırım, Bursa
(++90) 4441602
Yıldırım, Bursa already registered 4x for EUROPEANMOBILITYWEEK in: 2023 2022 2021 2020

Participation 2020

Activities within the week Activities within the week

Yıldırım, Bursa organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2020, taking into account the annual theme.

16 September
AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASININ MEDYA VE SOSYAL MEDYADA TANITIMI

AÇIKLAMA:Yerel gazete ve televizyonlar ile Yıldırım Belediyesi facebook, instagram, twitter hesapları üzerinden tanıtım yapılacaktır.
17 September
FARKINDALIK VİDEOSU

İÇERİK: Video, evinden çıkan vatandaşın evinin önünde bulunan arabasına binmek yerine yine evinin önünde bulunan bisikletini tercih ederek, bindiği bisiklet ile Bursa'nın simgesi değerindeki tarih ve kültür ögelerinden olan, Yeşil Türbe, Yeşil Camii , Emirsultan Türbe ve Camii, Yıldırım Bayezid Külliyesi'ni ziyaret ettikten sonra Yıldırım Belediye Hizmet Binasına gelerek burada hizmet almasıyla tamamlanmaktadır.

AMAÇ: Şehir içinde yapılacak gerek iş gerekse gezi amaçlı günlük aktivitelerde bireysel motorlu araç kullanımı yerine bisiklet kullanımı ile de aynı aktivitelerin keyifle yapılabileceğine vurgu yapmak.
18 September
"MUHTARLARIMIZLA YÜRÜYORUZ" ETKİNLİĞİNİN SOSYAL MEDYADA TANITIMI
19 September
MUHTARLARIMIZLA YÜRÜYORUZ

İÇERİK: Belediye Başkanı, Yıldırım Mahalle Muhtarları ve İlçemiz kanaat önderlerinin katılımı ile Bursa' nın yüksek mevkiinde bulunan ve Zeyniler Köyü olarak ve doğal güzellikleri ile bilinen , turistik özelliğe sahip Zeyniler Mahallesi Muhtarlığı önünden başlayacak olan yürüyüş Köyün Gürpınar mevkiine kadar devam edecek ve 4,5 kilometrelik yürüyüş yapılacaktır. Katılımcı sayısının yaklaşık ... kişi olacağı tahmin edilmektedir.

AMAÇ: Yürüyüş ile Avrupa Hareketlilik Haftası 2020 Teması olan "Herkes için Sıfır Emisyonlu Hareketlilik" kapsamında kanaat önderlerine yönelik farkındalık oluşturulması hedeflenmektedir.
20 September
ETKİNLİK- 1: BİSİKLET YARIŞMASI
İÇERİK: Yıldırımlı hemşehrilerimize yönelik , her yaştan lisanslı, lisanssız yarışmacıların başvurabileceği, geniş katılımlı bir bisiklet yarışması düzenlenmektedir. Yarışma " Doğa İçin Pedalla" temasını altında gerçekleştirilecektir. Yarışmacılar 20.09.2020 pazar günü saat 16:00'da Belediyemize ait Barış Manço Kültür Merkezi'nden başlayarak, UNESCO tarafında Dünya Kültür Mirası ilan edilmiş olan, 700 yıllık Osmanlı Köyü Cumalıkızık' a kadar, yaklaşık 8 km'lik parkurda pedal çevireceklerdir. Yarışma bitiminde Belediyemizce katılımcılara yemek ikramı yapılacaktır. Yarışmaya katılım ücretsiz olup, katılımcılardan ilk 3' e girenlere madalya ve ödül takdim edilecektir.

AMAÇ: Bisiklet kullanımının, motorlu araçlarla doğaya verilen zararın azaltılmasındaki önemine dikkat çekmek ve bisiklet kullanarak sağlanan hareketliliğin sağlığımız üzerine katkısına vurgu yapmaktır.

ETKİNLİK-2: ÇOCUKLARLA BİSİKLET SÜSLEME ETKİNLİĞİNİN SOSYAL MEDYA TANITIMI
21 September
ÇOCUKLARLA BİSİKLET SÜSLEME ETKİNLİĞİ

İÇERİK:Belediyemize ait sosyal kreasyon alanlarından olan Kaplıkaya Cazibe Merkezinde 10-14 yaş arası çocukların bir eğitmen eşliğinde, Belediyemizce temin edilecek malzeme ve ekipman ile bisikletlerini süslemeleri ve ardından kendi yaratıcılıklarını katarak süsledikleri bisikletleri ile Cazibe Merkezi içinde tur atmaları ve ailelerinin etkinliği izlemesiyle tamamlanacaktır.

AMAÇ: Yürüyüş ile Avrupa Hareketlilik Haftası 2020 Teması olan "Herkes için Sıfır Emisyonlu Hareketlilik" kapsamında çocuklar ile erkek ve kadın tüm yetişkinlerde bisiklet kullanımına yönelik farkındalık oluşturulması hedeflenmektedir.
22 September
AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI BOYUNCA GERÇEKLEŞTİRİLEN ETKİNLİKLERİN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI

AÇIKLAMA: Avrupa Hareketlilik Haftasının ve hafta kapsamında belediyemizce gerçekleştirilen etkinlikler ile hazırlanan farkındalık videosunun sosyal medyada paylaşılması.