Participants

Contact & Activities

Participating city

Boljevac
3.382 inhabitants

Local contact

Department of Urbanism
Zaklina Dobric
Kralja Aleksandra 24
19370 Boljevac
Republic of Serbia
++381 30463412

Participation 2021

The participant is committed to:

Organising a week of activities, taking into account the focal theme.
16 September
Обавештавање јавности о активностима за време Европске недеље мобилности путем медиа (радио Бум, интернет страна Општине, FB страна Општине).
17 September
У току преподневних часова у парку у ул. Краља Александра, почев од 11 часова, представници Општинске управе општине Бољевац и Црвеног Крста ће у сарадњи са Саветом за здравље давати потребне информације грађанима у вези здравог начина живота, превенцији и лечењу COVID-19 као и потребне информације о вакцинама.
18 September
Организовање пешачке туре од Бољевца до Илина и натраг, са паузом у Едукативно етно центру Илино. Полазак у 11:00 часова из Бољевца, окупљање испред парка у ул. Краља Александра.
19 September
Нису планиране активности за овај дан.
20 September
Предавање о безбедности у саобраћају за децу школског узраста, у сарадњи са Црвеним Крстом, са почетком у 10:00 часова у основној школи "Ђорђе Симеоновић" у Подгорцу и са почетком у 12:00 часова у основној школи "Ђура Јакшић" у Подгорцу.
21 September
Предавање у биоскопској сали Културно образовног центра (КОЦ) на тему утицаја пандемије COVID-19 на ментално здравље са почетком у 11:00 часова.
22 September
CAR FREE DAY- Затварање ул. Милутина Миланковића за моторни саобраћај у трајању 3 (три) часова, у периоду од 11:00 часова до 14:00 часова, ради обележавања Дана без аутомобила. Позивају се грађани да искористе период затварања улице ради вожње ролера, бицикала или шетње.
Carrying out a Car-Free Day event by closing one or more streets to traffic, and opening it to pedestrians, cyclists and public transport. This should preferably happen on 22 September to mark your town or city as part of World Car-Free Day.
Implementing one or more new permanent measure(s), which contribute(s) to modal transfer from private car to environmentally sound means of transport.
Permanent measures implemented this year:
New or improved bicycle facilities
  • Improvement of bicycle network (creation of new lanes, extension, renovation, signposting etc)
Pedestrianisation
  • Improvement of infrastructure (new foot bridges, pavements, road crossings, zebra crossings etc)
Traffic calming and access control scheme
  • Speed reduction programmes in zones near schools
Accessibilities
  • Lowering of pavements
Mobility management
  • Adoption of school travel plans
  • Development of systems and equipment for measuring air quality in public places