Participating towns and cities

CroatiaRijeka, Croatia

Website:
Population:
128.000 inhabitants
Department:
Development, City Planning, Environmental Protection and Land Ma
Contact:
Tanja Saulig Brajdić
Titov trg 3
51000 Rijeka
(++385) 51 209 465, 51 209 450

Participation 2021

Activities within the week Activities within the week

Rijeka organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2021, taking into account the annual theme.

16 September
16.09.2021. godine Stručna predavanja u Gradskoj vijećnici
10-11 h Prezentacija rezultata izrade izvedbenog projekta označavanja biciklističke trase od Preluka do centra grada, predavačica Azra Benčan, mag aedif. ispred tvrtke Rijekapromet.

11-12 h Predavanje o riječkim iskustvima vezanim za iznajmljivanje električnih romobila, predavač Ivan Begović, Operations Manager | Rentals Croatia & Italy, ispred tvrtke Bolt.

12-13 h Predavanje "Sigurno i zdravo uz održivu mobilnost", predavač doc.dr. sc. Vedran Kirinčić, ispred Tehničkog fakulteta u Rijeci.
Pored pregleda trenutnog stanju u RH, poslovnih izazova i prilika, s naglaskom na elektromobilnost, bit će dani primjeri dobre prakse na regionalnoj i lokalnoj razini.
18 September
18.09.2021.godine aktivnosti koje provodi Odjel za zdravstvo i socijalnu skrb s partnerima

1. U 10 h „Važnost tjelesne aktivnosti na otvorenom“ na plaži za osobe s invaliditetom Kostanj
U sklopu navedene manifestacije bit će organizirane vježbe disanja, razgibavanja, hodanja, plivanje i vaterpola, namijenjene osobama s invaliditetom. Manifestacija se organizira u sklopu projekta „Rijeka – Zdravi grad“, na inicijativu Tematske grupe okupljene oko prioriteta „Otvorenost prema potrebama osoba s invaliditetom“, a povodom Europskog tjedna mobilnosti. Organizatori su Grad Rijeka, Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci i Sportski savez osoba s invaliditetom grada Rijeke.

2. u 10 h u parku Mlaka „U zdravom tijelu zdrav zub“

Manifestacija je namijenjena osobama s invaliditetom a uključuje hodanje, tjelovježbu te edukaciju o oralnom zdravlju. Manifestacija se organizira u sklopu projekta „Rijeka – Zdravi grad“ i projekta „Živjeti zdravo“, a povodom Europskog tjedna mobilnosti te Europskog dana oralnog zdravlja. Organizatori su Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ, Grad Rijeka i udruga DIP - Društvo za istraživanje i potporu.
20 September
20.09.2021.godine od 10-14 h prezentacija sigurne vožnje električnih romobila na Korzu

Kompanija Lime sudjelovat će u programu na način promoviranja sigurnosti korištenja električnog romobila. Sam događaj nosi naziv „First Ride Academy“ te je koncipiran kao poligon gdje će se polaznici moći informirati o ispravnom i sigurnom načinu korištenja električnih romobila te na kraju isprobati voziti električni romobil na poligonu u sigurnim i kontroliranim uvjetima.
21 September
21.09.2021. godine u 10 h nastavak sadnje drveća na lokaciji nove ceste od čvora Hosti prema Viškovu.