Participants

Contact & Activities

Participating city

Súr
1.260 inhabitants

Local contact

Súr Község Önkormányzata
Zsuzsanna Szluka
2889, Súr Szabadság tér 1. Hungary
++36 303871657

Participation 2021

The participant is committed to:

Organising a week of activities, taking into account the focal theme.
16 September
"Maradj egészséges, közlekedj fenntarthatóan!" A Mobilitási hét megnyitása – „Egészség sziget” a Szabadság téren a gyalogosan és kerékpárral közlekedőknek. Egészséges reggeli, müzli szelet, falatkák különféle teljes kiőrlésű, zabos stb. péksüteménnyel, gyümölcskosarak, kávé és kakaó 7:00-9:00 között. Szórólapok kiosztása a heti programokról, molinó felhelyezése a hirdetőtáblára
17 September
Bakonyi suhanás - Mountaincartozás a Bakony lankáin. A mountaincart teljesen zöld jármű, nem motorizált, nincs széndioxid kibocsátás. Minimális hanghatása van, a széles kerekei révén, a mezőn, úton minimális talajterhelést jelent (sokkal kevesebbet, mint egy kerékpár!).
18 September
Kerekezz körbe - Velencei-tó kör kerékpárral. A Velencei-tó körül kiépített kerékpáros infrastruktúra, a számos könnyen megközelíthető természeti és kulturális látnivaló ideális programot teremt a Mobilitás hét programja számára. A tókört kezdő biciklisek is könnyen teljesíteni tudják, így családi program is lehet ez a nap.
19 September
Muzsikál az erdő - egy könnyed túrát követően zenés est a túra végállomásánál a Lombkorona sétánynál.A program ingyenes – belépő a motormentesség
20 September
SÚRranó - Óvodások közlekedési versenye kismotorral, biciklivel, rollerrel, iskolai futóverseny
21 September
Bringakaland - hosszabb kerékpártúra erdőn-mezőn keresztül Súr-Nagyveleg-Aka Súr útvonalon
22 September
Autómentes nap és hétzáró program. Tallér-túra Akadályverseny jellegű túra a település körül, négy megállóval, ahol különféle kihívások (ügyességi feladatok, kvíz kérdések,) várják a túrázókat. Mind a négy állomáson különféle színű tallért kapnak, akik helyesen végrehajtották a feladatot, ezeket a tallérokat zsákbamacskára lehet beváltani a túra végén. A túra vége a tónál, ahol zenés szalonnasütéssel zárjuk a hetet.
Carrying out a Car-Free Day event by closing one or more streets to traffic, and opening it to pedestrians, cyclists and public transport. This should preferably happen on 22 September to mark your town or city as part of World Car-Free Day.
Zone opened to residents on Car-Free Day:
Csatkai utca, Hársfa utca lezárása
Implementing one or more new permanent measure(s), which contribute(s) to modal transfer from private car to environmentally sound means of transport.
Permanent measures implemented this year:
New or improved bicycle facilities
  • Improvement of bicycle facilities (parking, locks etc)
Traffic calming and access control scheme
  • Speed reduction programmes in zones near schools
Accessibilities
  • Enlargement of pavements
Mobility management
  • Launch of awareness-raising campaigns