Participating towns and cities

Greece ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ (PETROUPOLI) , Greece

Population:
59.000 inhabitants
Department:
ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
Contact:
ΗΛΕΚΤΡΑ ΜΠΡΑΒΑΚΟΥ
Κ.ΒΑΡΝΑΛΗ 76-78
13231 ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
(++30) 2132024460
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ (PETROUPOLI) already registered 4x for EUROPEANMOBILITYWEEK in: 2023 2022 2021 2018

Participation 2021

Activities within the week Activities within the week

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ (PETROUPOLI) organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2021, taking into account the annual theme.

16 September
Από την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου προβάλλεται στον Θερινό Κινηματογράφο Πετρούπολης το βίντεο της καμπάνιας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021 πριν από την έναρξη της προβολής των ταινιών.
17 September
Από την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται διανομή Φύλλων Ζωγραφικής (με τη μασκότ της δράσης) στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς της πόλης.
18 September
Το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ηρώ «Επίδειξη - Δράση γνωριμίας με το ηλεκτρικό ποδήλατο και το ηλεκτρικό πατίνι».
19 September
Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 09:30 σε συνεργασία με τον Πεζοπορικό-Ορειβατικό Σύλλογο Πετρούπολης θα πραγματοποιηθεί «Κυνήγι Θησαυρού» για τους μικρούς μας φίλους (από 6 έως 12 ετών) στο Άλσος Αγίου Δημητρίου (κεντρική είσοδος, τέρμα της οδού Αναπαύσεως). Τα παιδιά μέσα από μια διαφορετική εμπειρία και μέσα από το παιχνίδι, θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το άλσος της πόλης και να γνωρίσουν βασικές αρχές προσανατολισμού με πυξίδες και χάρτες. Εκεί θα τους περιμένουν και πολλές εκπλήξεις!
Επίσης, στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί «Πεζοπορική Διαδρομή» από την πλατεία Αγίου Δημητρίου σε συνεργασία με τον Πεζοπορικό-Ορειβατικό Σύλλογο Πετρούπολης, με τη δωρεάν συμμετοχή των πολιτών.
Η πεζοπορία θα έχει διάρκεια περίπου τρεις ώρες και θα περάσει από το Αναρριχητικό Πεδίο, όπου θα πραγματοποιηθεί «Επίδειξη Αναρρίχησης σε Βράχο» από έμπειρους αναρριχητές και θα υπάρχει δυνατότητα δοκιμής της εμπειρίας της αναρρίχησης στο βράχο για όσους το επιθυμούν.
20 September
O Δήμος Πετρούπολης θα συμμετέχει στην 19η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων & Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών, της Π.Ο.Σ.Ε.Α.. Θα πραγματοποιηθεί ομιλία για το εθελοντικό ιδεώδες, την αξία, καθώς και τις επείγουσες ανάγκες της χώρας για εθελοντική αιμοδοσία και δωρεά οργάνων. Στη συνέχεια οι Λαμπαδηδρόμοι θα πραγματοποιήσουν «Συμβολική παρέλαση» στο οικοδομικό τετράγωνο της Πλατείας Ηρώ.
21 September
Σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό- Δρομικό Σύλλογο «Οδυσσέας» και ώρα 10:00 θα διεξαχθεί δράση με ποδήλατα για παιδιά, σε ειδικά διαμορφωμένη «Πίστα Κυκλοφοριακής Αγωγής» στα γήπεδα της Αγίας Τριάδας. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν «Ασκήσεις Δεξιοτεχνίας Ποδηλάτου» για μικρά παιδιά εντός του γηπέδου μπάσκετ. Εκεί θα τους περιμένουν και πολλές εκπλήξεις!
22 September
Στην πλατεία της Αγίας Τριάδας (όπισθεν του ιερού ναού)και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση χορευτικών και λοιπών δράσεων από την ομάδα «Ονειροδίαιτοι» που απαρτίζεται από μαθητές ειδικών σχολείων και τους καθηγητές τους. Θα συμμετέχει και η ομάδα «Λόγια της Σιωπής» που αποτελείται από ακούοντες πολίτες της Πετρούπολης οι οποίοι θα παρουσιάσουν τραγούδια στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (Ε.Ν.Γ.), καθώς και το «Τμήμα Latin» του Δήμου Πετρούπολης.

Permanent measures Permanent measures

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ (PETROUPOLI) implements one or more new permanent measure(s), which contribute(s) to modal transfer from private car to environmentally sound means of transport.

New or improved bicycle facilities
Improvement of bicycle network (creation of new lanes, extension, renovation, signposting etc) planned
Improvement of bicycle facilities (parking, locks etc) planned
Pedestrianisation
Create or enlarge pedestrian streets planned
Improvement of infrastructure (new foot bridges, pavements, road crossings, zebra crossings etc) planned
Public transport services
Use of ecological vehicles for public transport fleets planned
Development of new technologies to improve public transport planned
Traffic calming and access control scheme
Speed reduction programmes in zones near schools planned
Accessibilities
Create wheelchair ramps
Enlargement of pavements planned
Launch of accessibility plans planned
Create useful tool for people with reduced mobility planned
New forms of vehicle use and ownership
Charging points for electric vehicles planned
Mobility management
Adoption of school travel plans planned
Launch of awareness-raising campaigns
Elaboration of educational materials
Organisation of regular fora or surveys on public opinions and ideas