Participating towns and cities

Contact & Activities

Participating city

Rijeka
128.000 inhabitants

Local contact

Development, City Planning, Environmental Protection and Land Ma
Tanja Saulig Brajdić
Titov trg 3
51000 Rijeka
++385 51 209 465, 51 209 450

Participation 2021

The participant is committed to:

Organising a week of activities, taking into account the focal theme.
16 September
16.09.2021. godine Stručna predavanja u Gradskoj vijećnici
10-11 h Prezentacija rezultata izrade izvedbenog projekta označavanja biciklističke trase od Preluka do centra grada, predavačica Azra Benčan, mag aedif. ispred tvrtke Rijekapromet.

11-12 h Predavanje o riječkim iskustvima vezanim za iznajmljivanje električnih romobila, predavač Ivan Begović, Operations Manager | Rentals Croatia & Italy, ispred tvrtke Bolt.

12-13 h Predavanje "Sigurno i zdravo uz održivu mobilnost", predavač doc.dr. sc. Vedran Kirinčić, ispred Tehničkog fakulteta u Rijeci.
Pored pregleda trenutnog stanju u RH, poslovnih izazova i prilika, s naglaskom na elektromobilnost, bit će dani primjeri dobre prakse na regionalnoj i lokalnoj razini.
18 September
18.09.2021.godine aktivnosti koje provodi Odjel za zdravstvo i socijalnu skrb s partnerima

1. U 10 h „Važnost tjelesne aktivnosti na otvorenom“ na plaži za osobe s invaliditetom Kostanj
U sklopu navedene manifestacije bit će organizirane vježbe disanja, razgibavanja, hodanja, plivanje i vaterpola, namijenjene osobama s invaliditetom. Manifestacija se organizira u sklopu projekta „Rijeka – Zdravi grad“, na inicijativu Tematske grupe okupljene oko prioriteta „Otvorenost prema potrebama osoba s invaliditetom“, a povodom Europskog tjedna mobilnosti. Organizatori su Grad Rijeka, Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci i Sportski savez osoba s invaliditetom grada Rijeke.

2. u 10 h u parku Mlaka „U zdravom tijelu zdrav zub“

Manifestacija je namijenjena osobama s invaliditetom a uključuje hodanje, tjelovježbu te edukaciju o oralnom zdravlju. Manifestacija se organizira u sklopu projekta „Rijeka – Zdravi grad“ i projekta „Živjeti zdravo“, a povodom Europskog tjedna mobilnosti te Europskog dana oralnog zdravlja. Organizatori su Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ, Grad Rijeka i udruga DIP - Društvo za istraživanje i potporu.
20 September
20.09.2021.godine od 10-14 h prezentacija sigurne vožnje električnih romobila na Korzu

Kompanija Lime sudjelovat će u programu na način promoviranja sigurnosti korištenja električnog romobila. Sam događaj nosi naziv „First Ride Academy“ te je koncipiran kao poligon gdje će se polaznici moći informirati o ispravnom i sigurnom načinu korištenja električnih romobila te na kraju isprobati voziti električni romobil na poligonu u sigurnim i kontroliranim uvjetima.
21 September
21.09.2021. godine u 10 h nastavak sadnje drveća na lokaciji nove ceste od čvora Hosti prema Viškovu.
Participation in related EU initiatives:
  • The Covenant of Mayors
  • The CIVITAS Initiative