Participating towns and cities

SwedenVäxjö, Sweden

Website:
Population:
96.985 inhabitants
Department:
Hållbarhetsenheten
Contact:
Magnus Jonasson
Växjö kommun
Box 1222
351 12 VÄXJÖ
35112 Växjö
(++46) 47041000

Participation 2021

Activities within the week Activities within the week

Växjö organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2021, taking into account the annual theme.

16 September
Workshop: Lastcyklar – en tillgång i transportomställningen

För att bryta vårt fossilberoende inom transportsektorn behövs olika insatser på flera plan. Som offentlig aktör är du en föregångare med möjligheter att leda transportomställningen. Denna dag får du möjlighet att djupdyka in på lastcyklarnas möjligheter.

Workshoppen vänder sig till miljöstrateger, trafik/infrastrukturplanerare, förvaltningar som tekniska, samhällsbyggnads, omsorg, utbildning och andra intresserade.
17 September
Inlägg på Hållbarhetsbloggen om Europeiska Mobilitetsveckan på vaxjo.se.

• Historik
• Nutid
• Framtidsspaning mm
22 September
En digital föreläsning om elbilar: Funderar du på att skaffa elbil?

Föreläsaren Fredrik Sandberg är chefredaktör på tidningen Elbilen och kommer dela med sig av sin gedigna kunskap inom området. Du får en genomgång över hur det fungerar att ha en elbil och vad som är bra att tänka på, sedan finns det chans att ställa frågor. Föreläsningen sänds via Teams och arrangeras av den kommunala energi- och klimatrådgivningen i de tre sydostlänen under den Europeiska Mobilitetsveckan.


Europeiska Mobilitetsveckan avlutas med en informationsruta om sparsam körning i en lokal annonstidning. Oavsett vilken energikälla som skapar bilens rörelseenergi, är det alltid gynnsamt att köra sparsamt för klimatet och den egna plånboken!