Participating towns and cities

Turkey Mardin Büyükşehir Belediyesi (Mardin Metropolitan Municipality) , Turkey

Population:
854.716 inhabitants
Department:
Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı
Contact:
Abdurrahman Şahin
1. cadde şar mahallesi karaman sk. 224/2 Artuklu/Mardin
47700 Mardin Büyükşehir Belediyesi
(++90) 5057072408
Mardin Büyükşehir Belediyesi (Mardin Metropolitan Municipality) already registered 3x for EUROPEANMOBILITYWEEK in: 2023 2021 2020

Participation 2021

Activities within the week Activities within the week

Mardin Büyükşehir Belediyesi (Mardin Metropolitan Municipality) organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2021, taking into account the annual theme.

17 September
Çocuklar Şehrini keşfediyor:
Bir çocuk için yaşadığı şehri tanımak, onu keşfetmekle başlar. Kent-çocuk ilişkisi sadece oyun parklarıyla sınırlı olmayıp Şehrin tarihi, kurumları, kültür merkezleri, şehrin biçimlendiği tüm alan bu ilişkinin zeminidir. Bu bağlamda çocukları hareketliliğe teşvik ederek; dijital oyun, internet vb. olumsuz alışkanlıklar edinmelerinin önüne geçmek hem de çocukların eğlenerek şehir hakkında bilgi ve deneyimlerini arttırmak amacıyla çocuklar için kent hakkında oluşturduğumuz EĞLEN-ÖĞREN KARTLARI’nı çocuklara dağıtarak gün içerisinde rehberler eşliğinde pandemi kuralları çerçevesinde çocuklarla beraber hem çocuk-şehir ilişkisini sağlıklı ve güvenli bir ulaşımla sağlamak hem de Sürdürülebilir kentsel hareketliliğe dikkat çekmek amacıyla Mardin’in kent kimliğini öne çıkaran mekanlar ve rotalar yürüyerek gezilip deneyimlenecek bir program düzenlenecektir.
Gezilecek bazı Mekanlar:
( Kültür Sokak, 1 Cadde Genel Yaşam Manzaraları, Şahkullubey Konağı, Alman Karargahi, Keldani Mor Hırmız Kilisesi, Abbaralar, Mardin Müzesi, Kültür Kafe, Uçurtma Atölyesi, Tamir Evi, Mardin evleri, Kırklar Kilisesi, Mor Efrem Manastırı, Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı)