Participants

Contact & Activities

Participating city

Växjö
95.000 inhabitants

Local contact

Hållbarhetsenheten
Magnus Jonasson
Växjö kommun
Box 1222
351 12 VÄXJÖ
++46 47041000

Participation 2021

The participant is committed to:

Organising a week of activities, taking into account the focal theme.
16 September
Workshop: Lastcyklar – en tillgång i transportomställningen

För att bryta vårt fossilberoende inom transportsektorn behövs olika insatser på flera plan. Som offentlig aktör är du en föregångare med möjligheter att leda transportomställningen. Denna dag får du möjlighet att djupdyka in på lastcyklarnas möjligheter.

Workshoppen vänder sig till miljöstrateger, trafik/infrastrukturplanerare, förvaltningar som tekniska, samhällsbyggnads, omsorg, utbildning och andra intresserade.
17 September
Inlägg på Hållbarhetsbloggen om Europeiska Mobilitetsveckan på vaxjo.se.

• Historik
• Nutid
• Framtidsspaning mm
22 September
En digital föreläsning om elbilar: Funderar du på att skaffa elbil?

Föreläsaren Fredrik Sandberg är chefredaktör på tidningen Elbilen och kommer dela med sig av sin gedigna kunskap inom området. Du får en genomgång över hur det fungerar att ha en elbil och vad som är bra att tänka på, sedan finns det chans att ställa frågor. Föreläsningen sänds via Teams och arrangeras av den kommunala energi- och klimatrådgivningen i de tre sydostlänen under den Europeiska Mobilitetsveckan.


Europeiska Mobilitetsveckan avlutas med en informationsruta om sparsam körning i en lokal annonstidning. Oavsett vilken energikälla som skapar bilens rörelseenergi, är det alltid gynnsamt att köra sparsamt för klimatet och den egna plånboken!
Participation in related EU initiatives:
  • The Covenant of Mayors (as signatory)