Participants

Contact & Activities

Participating city

Péteri ()
2.422 inhabitants

Local contact

Péteri Község Önkormányzata
Petőné Vizi Valéria
Kossuth Lajos u. 2.
++36 205531554

Participation 2019

The participant is committed to:

Organising a week of activities, taking into account the focal theme.
16 September
2019 m futás az iskolások részére a település utcáin, illetve Óhegy fele a természetben. A Péteri Polgárőr Egyesület biztosítja a biztonságos közlekedést és lezárja az utat a gyermekek részére.
17 September
KRESZ nap gyalogos és kerékpáros témában az iskolában. Felkérjük a Monori Rendőrkapitányságot, hogy a gyermekek részére tartsanak előadást a biztonságos kerékpáros és gyalogos közlekedés feltételeiről, szabályairól. A körzeti megbízottat már jól ismerik a gyermekek, ezért őt kérjük meg, hogy vegyen részt az e témákban tartott játékos, de elméleti vetélkedő lebonyolításában és értékelésében.
18 September
Az iskolások kerékpártúrán vesznek részt a település utcáin, illetve Óhegy és Monor fele. Mivel várhatóan száznál több gyermek indul útnak, ezért fontos tapasztalatot szereznek a közösségi kerékpározás szabályai betartásának fontosságáról.
19 September
Ügyességi sor és váltóverseny Kastélykert iskolások és óvodások részére. Kerékpáros és gyalogos feladatokat kell megoldaniuk a gyermekeknek. A keddi napon megtanult elméletre építve mosz elsősorban gyarkolati feladatokban ügyeskedhetnek a gyermekek. Ezáltal nem csak a kerékpáros közlekedés szabályait gyakorolhatják ellenőrzött keretek között, hanem ügyességük, koordinációjuk biztosabbá válik.
20 September
Aszfaltrajzversenyt hirdetünk az óvodások és az iskolások részére az iskola mögötti Ady Endre utca aszfaltos szakaszának a lezárásával. Több témát hirdetünk meg: pl. közlekedés görkorcsolyával, kerékpárral, rollerral és gyalogosan.
Implementing one or more new permanent measure(s), which contribute(s) to modal transfer from private car to environmentally sound means of transport.
Permanent measures implemented this year:
New or improved bicycle facilities
  • Improvement of bicycle facilities (parking, locks etc)
Pedestrianisation
  • Improvement of infrastructure (new foot bridges, pavements, road crossings, zebra crossings etc)
Traffic calming and access control scheme
  • Create park and ride stations
  • Other: óvoda környezetében megvalósuló sebességcsökkentő program
Mobility management
  • Organisation of regular fora or surveys on public opinions and ideas