Participating towns and cities

SwedenHelsingborg, Sweden

Population:
151.620 inhabitants
Contact:
Local Campaigner
Helsingtborgs kommun
25189 Helsingborg
Helsingborg already registered 11x for EUROPEANMOBILITYWEEK in: 2014 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002

Participation 2008

Activities within the week Activities within the week

Helsingborg organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2008, taking into account the annual theme.

All week
Upptäck din hållbara resa 16-22 september!
Under en hel vecka vill Helsingborgs stad ge dig som helsingborgare möjlighet att upptäcka din hållbara resa. Vi kommer att på olika sätt uppmuntra dig som går, cyklar och åker kollektivt, bjuda på upplevelser över hela staden och ge information till dig som är vetgirig.

Tisdag 16 september: Tänk på vad du har i tanken?
Runt 11.45 kan du se en parad med gasfordon rulla genom staden, rutten går via Hälsobacken-Drottningsgatan-Järnvägsgatan.

Onsdag 17 september: En promenadseger för promenaden
Under morgonrusningen står vi på stan och visar de som går vår uppskattning. Klockan 12 och 17 bjuder vi på spännande stadsvandringar, vi träffas vid Kungstrappan**. Vid samma plats och tid kan du träffa oss och få mer information om fördelarna med att använda dina apostlahästar.

Torsdag 18 september: Miljöbilens vara eller icke vara?
Mattias Goldmann från Gröna Bilister är en av Sveriges kunnigaste personer när det gäller miljöbilar och miljöbränslen. På torsdagen kommer han till Helsingborg.

För dig som företagare: Miljöbilen som en del av din profil?! Frukostmöte med Mattias Goldmann. Frukost serveras från 07.30 och 8.00-9.00 håller Mattias en frukostföreläsning på SHIP, Bredgatan 11. Anmäl dig senast idag till anna.linell@helsingborg.se. Brgränsat antal platser.
För alla: Miljöbilar och miljöbränslen. Vad är bra och dåligt - för klimatet, hälsan, världens fattiga och min plånbok? Mattias reder ut begreppen och svarar på dina frågor! Klockan 17.00 på SHIP, Bredgatan 11.

Fredag 19 september: En kollektiv resa för miljön
Under morgonrusningen står vi på stan och visar resenärerna vår uppskattning. På eftermiddagen är det öppet hus på Stadsbiblioteket mellan 14-17. Kom in och titta på utställningen Res Klokt, och upptäck alla möjligheter kollektivtrafiken enbjuder. Tävla om fina priser!

Lördag 20 september: Upptäck din hållbara resa!
På lördag den 20/9 mellan kl 11-14 är alla varmt välkomna till Sundstorget, där du finner aktiviteter och trevligheter för såväl gammal som ung. Du kommer hitta alla bitar för en hållbar resa, cykel, gång, kollektivtrafik och miljöbilar. Upptäck vilka bitar som passar dig bäst. Sätt dig bakom ratten och testkör en biogasbil, gå en cityvandring, prata med Skånetrafiken, testa olika cyklar och få massor av information och inspiration. Självklart blir det musik och underhållning.

Tävlingar med fina priser! I alla tält kommer det finnas tävlingar med fina priser. Kanske är du den som kan cykla långsammast? Blir du vår vinnare av en Eco-driving lektion? Det finns tävlingar och priser som passar alla och som du kan ha nytta av vid en hållbar resa.

Söndag 21 september: Prova nya vägar
Kom på cykel, vi inviger första etappen i cykelstråket Maria Park – centrum. Trialshow, utställning, fika, tipspromenad på cykel och naturligtvis fina priser. Full rulle mellan 14.30-17

Måndag 22 september: ”Inga Löjliga Bilresor”
Hälften av alla bilresor i Helsingborg är löjligt korta (under 5 km). Under dagen sätter vi fokus på alternativa sätt att förflytta sig inom staden. Om du berättar om din löjligaste bilresa kan du vinna en cykel. Kom till Kungstrappan på morgonen eller eftermiddagen och tävla.

Permanent measures Permanent measures

Helsingborg implements one or more new permanent measure(s), which contribute(s) to modal transfer from private car to environmentally sound means of transport.

New or improved bicycle facilities
Improvement of bicycle network (creation of new lanes, extension, renovation, signposting etc)