Participating towns and cities

CroatiaBuje-Buie, Croatia

Website:
Population:
5.500 inhabitants
Department:
Upravni odjel za prostorno uređenje i komunalne djelatnosti
Contact:
Elvis Glavičić
Istarska 2
52460 Buje-Buie
(++385) 52 772 122
Buje-Buie already registered 1x for EUROPEANMOBILITYWEEK in: 2009

Participation 2009

Activities within the week Activities within the week

Buje-Buie organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2009, taking into account the annual theme.

All week
U organizaciji Grada Buja i Turističke zajednice Grada Buja tradicionalna proslava «Praznik grožđa» obilježava se u periodu od 18. do 20. rujna 2009. Ova stogodišnja tradicija održavanja manifestacija ubraja se među najstarije i najkarakterističnije proslave na istarskom poluotoku i svake godine nudi bezbroj kulturnih, zabavnih, enogastronomskih i sportskih sadržaja s posebnim naglaskom na grožđe i vino kao jedan od najznačajnijih i visokokvalitetnih proizvoda našega područja ali i s obilježjem zaštite okoliša i poticanja pješačenja i biciklizma.

Car-free day Car-free day

Buje-Buie carries out a Car-Free Day 2009 and closes off one or more streets to traffic, and opens it to pedestrians, cyclists and public transport.

Zone opened to residents on Car-Free Day:
U centru Buja, koje je ujedno registrirano zaštićeno kulturno dobro koncentrirano je na brežuljku a starogradskim ulicama i pristupnim prometnicama moguće je isključivo propješačiti. Prometnicama kojima se ostavruje povezanost s novim dijelovima grada pr. Stanica, nazorovo naselje te školski brijeg omogućeno je kretanje isključivo pješacima.