Participating towns and cities

Croatia Čakovec (Cakovec) , Croatia

Website:
Population:
29.000 inhabitants
Department:
Department for social activities, protocol and international aff
Contact:
Slobodan Veinović
Kralja Tomislava 15
40000 Čakovec
(++385) 40314920
Čakovec (Cakovec) already registered 7x for EUROPEANMOBILITYWEEK in: 2017 2016 2015 2013 2012 2011 2002

Participation 2013

Activities within the week Activities within the week

Čakovec (Cakovec) organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2013, taking into account the annual theme.

All week
16.09. Zatvaranje ulice Tome Masaryka u Čakovcu za vozila na motorni pogon s ciljem smanjenja onečišćenja zraka i zagađenja bukom te osiguranje više prostora za život, a ne za vožnju.
Ulica zatvorena za promet biti će otvorena za sve vrste drugih alternativnih prijevoznih sredstava, pa će tako učenici osnovnih škola moći neometano uživati u vožnji biciklom, rolama, romobilima i dr.
18.09. NATJECANJE "SIGURNO I VJEŠTO U PROMETU“
Natjecanje za djecu prvih razreda osnovnih škola iz Čakovca, Ivanovca i Kuršanca na poligonu za pješake i vozače bicikla u Čakovcu u vožnji biciklom, rolama i romobilima.
20.09. AKCIJA POKRENI SE ZA ZDRAVLJE!
Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije i Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec određivati će građanima šećer u kapilarnoj krvi, mjeriti krvni tlak te indeks tjelesne mase. Pored toga, uz savjetovanje o pravilnoj prehrani i tjelesnoj aktivnosti Zavod za javno zdravstvo će vršiti distribuciju edukativnih materijala kao i promociju akcije "Pješke ili biciklom na posao" dok će Crveni križ Čakovec prikazati pokaznu vježbu pružanja prve pomoći unesrećenima u prometnoj nezgodi.
PREDSTAVLJANJE RADA PU MEĐIMURSKE
Predstavljanje simulatora vožnje s instaliranom najnaprednijom tehnologijom virtualne stvarnosti te korištenje „pijanih“ naočala kao dio programa preventivne akcije kojom se mlade želi upozoriti da ne piju i voze.
VJEŽBANJE ZA GRAĐANE
Vježbanje za starije osobe, aerobic, šetnja Perivojem Zrinskih, zumba za mlađe u organizaciji Međimurskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“.
PREDSTAVLJANJE RADA HRVATSKOG AUTOKLUBA
Predstavljanje građanima HAK-ove aktivnosti iz područja prometne preventive te ostalih svojih djelatnosti.
PREDSTAVLJANJE RADA VOLONTERSKOG UREDA MEĐIMURJA
Promocija volonterstva, upoznavanje s radom Volonterskog ureda te predstavljanje mogućnosti i potreba za volontiranjem u Međimurju.
LIKOVNE RADIONICE ZA DJECU
Za predškolsku djecu i učenike osnovnih škola biti će organizirane likovne radionice pod nazivom "Sigurno u prometu". Cilj radionica je osvijestiti učenike o utjecaju prometa na život u gradu, te usmjeriti pažnju ka održivom prijevozu u gradovima.
PREDSTAVLJANJE ELEKTRIČNIH PRIJEVOZNIH SREDSTAVA
21.09. EKOLOŠKA AKCIJA UREĐENJA OKOLIŠA STARE HIŽE U FRKANOVCU 9:00-13:00, FRKANOVEC
Međimurska priroda - Javna ustanova za zaštitu prirode i Volonterski ured Međimurja u sklopu nacionalne kampanje "Hrvatska volontira" i "Europskog tjedna kretanja" organiziraju ekološko-volontersku akciju uređenja okoliša stare hiže u Frkanovcu. Stara hiža nalazi se u Frkanovcu 30, Vodeninski breg i otvorena je za svakog putnika namjernika i za lokalnu javnost kao mjesto na kojem će biti buduća eko - etno zbirka međimurske tradicijske baštine i mjesto na kojem ljudi mogu shvatiti važnost prirode i važnost očuvanja iste za buduće generacije. Nakon akcije uslijediti će druženje volontera i organizatora, a volonterima su organizatori osigurali prijevoz do Frkanovca, radne alate i osvježenja.
18. MEĐIMURSKI FESTIVAL SPORTSKE REKREACIJE ŽENA 14:30-20:00, DONJI HRAŠĆAN
Pod pokroviteljstvom Međimurske županije i Općine Donji Kraljevec i Mjesnog odbora Donji Hrašćan u organizaciji Međimurskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ i Udruge žena Donji Hrašćan na sportskim terenima nogometnog kluba „Borac“ Donji Hrašćan održati će se natjecanje za žene. Sudionice će se natjecati u 6 sportskih disciplina i to: pikado, viseća kuglana, bacanje loptice u koš, tunel, vođenje lopte rukom i nogom.
22.09. BICIKLIJADA „GIRO DI MEĐIMURJE“
Povodom Svjetskog dana bez automobila, Međimurska županija organizira biciklijadu otvorenu za sve građane. Pozivamo sve bicikliste, rekreativce i profesionalce, koji posjeduju bicikl, da nam se pridruže u nedjelju, 22. rujna 2013. Možete se uključiti u bilo koje doba dana na bilo kojem mjestu u Međimurju bez startnine jer je cilj cijele akcije uključiti što veći broj biciklista i ukazati na potrebu smanjenja korištenja motornih vozila, uvođenja alternativnih načina prijevoza radi očuvanja čistoće zraka i zdravlja građana. Biciklijadi će se priključiti i organizatori i suorganizatori Europskog tjedna kretanja koji će okupiti i krenuti ispred zgrade županije u 9.00 sati.
Više informacija o tehničkim detaljima biciklijade moći ćete pronaći na Internet stranici Grada Čakovca www.cakovec.hr, Međimurske županije www.medjimurska-zupanija.hr kao i na Facebook profilu www.facebook.com/mzupanija?ref=hl.
Pridružite se i rekreirajte!