Participating towns and cities

Finland Joensuu (City of Joensuu) , Finland

Website:
Population:
76.000 inhabitants
Department:
liikuntapalvelut
Contact:
Olga Mononen
Mehtimäenaukio 2
80110 Joensuu
+358 (0) 50 359 8661
Joensuu (City of Joensuu) already registered 10x for EUROPEANMOBILITYWEEK in: 2023 2022 2021 2020 2019 2017 2016 2015 2014 2002

Participation 2019

Activities within the week Activities within the week

Joensuu (City of Joensuu) organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2019, taking into account the annual theme.

17 September
Viisaan liikkumisen -päivä
Työpaikat haastetaan kampanjoimaan viisaan liikkumisen puolesta. Työpaikoilla voidaan järjestää esimerkiksi aamupalaa viisaasti töihin saapuneille. Joensuun kaupunki osallistuu teemapäivään ja kaikkien työmatkansa kävelevien, pyöräilevien ja linja-autoilevien kaupungin työntekijöiden kesken arvotaan lähiruokakori.
18 September
Viisaan liikkujan aamupala klo 7.30-9.00
Kävellen ja pyöräillen arkiaamun työ-, koulu- tai opiskelumatkaa kulkeville tarjolla aamupalaa klo 7.30–9.00. Tarjolla on mm. kahvia, teetä, pientä suolaista ja banaaneja. Tapahtuma järjestetään Ylisoutajan sillan kupeessa Rantakadulla.

Pyöräilyn valokulkue klo 19:15 alkaen
Tule mukaan loistavaan pyöräkulkueeseen! Lähtö Joensuun torilta.

Ideana on koota mahdollisimman suuri pyöräkulkue ja tehdä siitä näkyvä valoin. Osallistujille jaetaan pyörän valo lähtöpaikalla, jos omaa valoa ei ole mukana. Pyörän tuunaaminen etukäteen lisävaloin (valokaapeli, ulkovalot tms.) on sallittua, ellei jopa suositeltavaa! Kaikkien kulkueeseen osallistujien kesken arvotaan Iikan pyörävarikon tuotepalkintoja. Yhteistyökumppanit Ravintola Kerubi, Liikenneturva, Joensuun Polkijat ja Iikan pyörävarikko.
19 September
Säpinää, seniorit -kampanjan Pelipäivä & tasapaino -päivä
Miten peleillä hankittu tasapaino auttaa arjen kävelyssä?
20 September
Bussilla pääsee!
Kampanjapäivänä matkustat maksutta bussilla kaikessa Waltti-liikenteessä Joensuun, Kontiolahden ja Liperin kuntien alueilla. Tällä kertaa kampanja-aluetta on laajennettu ja pääset matkustamaan myös ELY:n Waltti-liikenteen vuoroilla esimerkiksi Tuupovaarasta ja Enosta Joensuuhun. Waltti-liikenteen aikataulut ja reitit löydät internet-sivuilta jojo.joensuu.fi tai JOJO:n aikatauluvihkosta.

Permanent measures Permanent measures

Joensuu (City of Joensuu) implements one or more new permanent measure(s), which contribute(s) to modal transfer from private car to environmentally sound means of transport.

New or improved bicycle facilities
Improvement of bicycle network (creation of new lanes, extension, renovation, signposting etc)
Improvement of bicycle facilities (parking, locks etc)