Participating towns and cities

Republic of North Macedonia Кочани (Kocani) , Republic of North Macedonia

Population:
38.092 inhabitants
Department:
Одделение за инспекциски надзор
Contact:
Горги Наков и Жаклина Пауновска- Анѓелковиќ
Раде Кратовче бр.1
2300 Кочани
(++389) 72306079 & 078 354 079
Кочани (Kocani) already registered 8x for EUROPEANMOBILITYWEEK in: 2022 2021 2020 2019 2017 2016 2015 2002

Participation 2020

Activities within the week Activities within the week

Кочани (Kocani) organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2020, taking into account the annual theme.

21 September
По повод Европската недела на мобилност, в понеделник, 21 септември 2020 г. Општина Кочани организира велосипедска прошетка.
Велосипедската прошетка ќе започне во 17 ч. од Градски плоштад во Кочани кон Грдовци – Мојанци – Горни Подлог – Долни Подлог – Кочани (Градски плоштад).
Во 15-километарската прошетка со велосипеди поканети се да учествуваат сите љубители на велосипедот, рекреативци, ентузијасти, членови на спортски и велосипедски здруженија. Од учесниците на настанот очекуваме одговорно однесување, почитување на протоколите за заштита од ширење на коронавирусот, организираност и грижа за ред, дисциплина и безбедност во сообраќајот. За настанот се информирани медиумите и поканети се граѓаните, граѓанските организации и сите заинтересирани да се вклучат со безбедно возење велосипед во интерес за подобрување на квалитетот на живот, нашето и јавното здравје.
Со настанот ќе се обележи Европска недела на мобилност, ќе се поттикне користењето на превозни средства што не ја загадуваат животната средина со мотивација за заштеда на личниот буџет.