Participants

Contact & Activities

Participating city

Ebes
4.812 inhabitants

Local contact

Vétek-Jenei Éva
4211 Ebes Széchenyi tér 1.
++36 52565048

Participation 2011

The participant is committed to:

Organising a week of activities, taking into account the focal theme.
Actions relative to the theme:
Az Európai Mobilitás Hét keretében a helyi hírlapban felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy minél többen csatlakozzanak a kezdeményezéshez. Az iskolában és óvodában is népszerűsítjük. A rendőrséggel és polgárőrséggel már felvettük a kapcsolatot a forgalomkorlátozás miatt. Az akció alatt a polgárőrök nem autóval, hanem kerékpárral mennek ki szolgálatba. Kerékpáros, görkorcsolyás és gyalogos falutúrát szervezünk, hogy felhívjuk a lakosság figyelmét a környezetbarát közlekedésre. Pályázni szeretnénk helyi és helyközi szilárdburkolatú kerékpárútra. Gyalogosátkelő helyek felfestését valamint forgalomlassítást szeretnénk elérni az iskolák és óvodák környékén. Az Európai Mobilitás Héten rajzpályázat kiírását is tervezzük. Reméljük, hogy egy őszi falutakarítást is meg tudunk szervezni a környezettudatosság jegyében.
Carrying out a Car-Free Day event by closing one or more streets to traffic, and opening it to pedestrians, cyclists and public transport. This should preferably happen on 22 September to mark your town or city as part of World Car-Free Day.
Zone opened to residents on Car-Free Day:
A központi területeken szeretnénk, az iskola és óvoda közelében. Jelenleg még folynak az egyeztetések a pontos helyszínekről a rendőrséggel és az önkormányzattal.
Implementing one or more new permanent measure(s), which contribute(s) to modal transfer from private car to environmentally sound means of transport.
Permanent measures implemented this year:
New or improved bicycle facilities
  • Improvement of bicycle facilities (parking, locks etc)
Pedestrianisation
  • Improvement of infrastructure (new foot bridges, pavements, road crossings, zebra crossings etc)
  • Other: Fásítás, ifjúsági park fejlesztése
Traffic calming and access control scheme
  • Speed reduction programmes in zones near schools
Mobility management
  • Launch of awareness-raising campaigns
  • Elaboration of educational materials