Participants

Contact & Activities

Participating city

Újfehértó
13.158 inhabitants

Local contact

Hosszú József
4244 Újfehértó, Szent I. u. 10.
++36 42 290 000

Participation 2013

The participant is committed to:

Organising a week of activities, taking into account the focal theme.
Actions relative to the theme:
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által meghirdetett Európai Mobilitási Hét keretein belül immár harmadik alkalommal szervezzük meg az Autómentes napot Újfehértón. Mi is fontosnak tartjuk az Európa szerte megrendezett program általános célkitűzését, hogy felhívjuk az emberek figyelmét a gépkocsin kívüli egyéb közlekedési eszközök használatára, ezen felül a rendezvényünk célja az egészséges életmód népszerűsítése, a szabályos közlekedésre és az egymás iránti toleranciára való figyelemfelhívás is. A közös érdek volt az, ami a helyi mentősökkel és rendőrséggel való együttműködésre sarkallt minket, velük karöltve szeretnénk elérni elsősorban az óvodásokat és iskolásokat, illetve a vállalkozó kedvű felnőtteket. Központi törekvésünk hogy a felnövekvő generáció gondolataiba beépüljön a környezettudatos és szabályos közlekedés fontossága. Az eddigi évek tapasztalatai is azt mutatják, hogy az óvodás, iskolás korosztály a legaktívabb résztvevői az Autómentes napoknak.
Az Újfehértour Kft. jóvoltából ebben az évben is tervezzük a városon belüli buszjáratok ingyenessé tételét az Autómentes napon, ezzel kívánjuk arra serkenteni a városlakókat, hogy a közlekedésnek inkább ezt a formáját válasszák, és így kevesebb autó rontsa a levegőt az utakon.
Carrying out a Car-Free Day event by closing one or more streets to traffic, and opening it to pedestrians, cyclists and public transport. This should preferably happen on 22 September to mark your town or city as part of World Car-Free Day.
Zone opened to residents on Car-Free Day:
Szeptember 20 napján megrendezésre kerül az "Autómentes nap Újfehértón" című rendezvényünk, amikor is a rendezvény ideje alatt a Fő tér és környéke az autók számára le lesz zárva.