Participating towns and cities

HungaryVeszprém, Hungary

Population:
58.153 inhabitants
Department:
Stratégiai Iroda Projektkoordinációs Csoport
Contact:
Horváth Éva
8200 Veszprém, Óváros tér 9.
8200
(++36) 20/275-0450

Participation 2016

Activities within the week Activities within the week

Veszprém organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2016, taking into account the annual theme.

All week
Veszprém 2016-ban is egész héten át tartó színes programokkal várja az Európai Mobilitási Hetet.

2016.09.16. 13 óra:
"Tudatos közlekedés - a kisiskolások szemével" kiállítás megnyitó.
Rajzpályázat keretében kértük az általános iskolás alsó tagozatos diákokat, hogy mutassák be, ők hogyan látják az ésszerű közlekedés. Az elkészült pályaművek 1 héten át kiállításra kerülnek a város polgármesteri hivatalának aulájában.

2016.09.17. 10:30
Ingyenes kerékpáros városnézés a veszprémi Tourinform jóvoltából. A túra bemutatja a város nevezetességeit, amiket két keréken meg lehet közelíteni. A túrára azok is jöhetnek, akiknek nincs kerékpárjuk, hiszen ingyenes kerékpárbérlésre is lehetőség nyílik. Indulás az Óváros térről.

Szeptember 18. 08:15
Már 5. alkalommal kerül megrendezésre a VEHIR futógála, ahol az összes korosztály megtalálhatja a számára legoptimálisabb távot. Lesz 7 km illetve félmaraton, valamint 3x7 km váltófutás. helyszín a História kert.

Szeptember 18. 09:00 - 14:00
Veszprémi szlalom és balesetmegelőzési nyílt nap.Helyszín a Veszprém Aréna parkolója, ahol megtalálható lesz motoros és autós szimulátor, kerékpáros rutinpálya, tűz és balesetmegelőzési programok.

Szeptember 19. 17:00
"Másodperceken múlik az élet - balesetemgelőzés kicsit másképp". Vetítésre kerül a város polgármesteri hivatalának Kossuth termében az a prevenciós kisfilm, amit a veszprémi rendőrfőkapitányság készített, és már országosan is nagy elismerésnek örvend.

Szeptember 21. 08:00 - 12:00
KreszFeszt a Kossuth utcán, célközönség az általános iskolák alsó tagozatos diákjai.

Permanent measures Permanent measures

Veszprém implements one or more new permanent measure(s), which contribute(s) to modal transfer from private car to environmentally sound means of transport.

Mobility management
Development of travel plans / mobility plans in consultation with local stakeholders
Further info
Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata az idei évben vállalta, hogy elkészíti a város egészére vonatkozó Kerékpáros Hálózati Tervet, mely felméri a város teljes útvonalát kerékpározhatóság szempontjából, és javaslatokat tesz arra, hogyan lehet a jövőben a város egészét kerékpárosbaráttá tenni.
Ezen kívül idén elkészül az a Fenntartható Városi Mobilitási Terv, mely meghatározza a város jövőbeli, mobilitással kapcsolatos fejlesztéseinek az irányvonalát.

Car-free day Car-free day

Veszprém carries out a Car-Free Day 2016 and closes off one or more streets to traffic, and opens it to pedestrians, cyclists and public transport.

Zone opened to residents on Car-Free Day:
Szeptember 22-én, az autómentes napon egész napos rendezvénysorozattal várja Veszprém MJV önkormányzata az érdeklődőket.
Lezárásra kerül reggel 8-17 óra között a Wartha Vince utca egy szakasza a teljes járműforgalom elől. A rendezvény ideje alatt a lezárt területen különböző sport és ügyességi programok, iskolák közötti versenyek kerülnek megrendezésre: floorbal pálya, ügyességi foci pálya, kerékpáros ügyességi pálya, kötélhúzás, közlekedéssel kapcsolatos teszt kitöltése, atlétikai ügyességi versenyek, mennyit futsz 60-on elektromos időmérés.
10 órakor rajtol az általános és középiskolások számára megrendezésre kerülő futóverseny az Óváros térről a Stadion parkolóig, a futóverseny idején időszakos lezárásokra lehet számítani Veszprém belvárosában.
11 órakor zumba fitness Barbival, 11:30 kor futóverseny eredményhirdetés.
17 órakor pedig a nap zárásaként Critical Mass felvonulás lesz a városban.