Participants

Contact & Activities

Participating city

Keresztéte Község
56 inhabitants

Local contact

Polgármesteri Hivatal
Nevelős Barnabás
3821 Keresztéte, Fő u. 1.
++36 30-317-9892

Participation 2016

The participant is committed to:

Carrying out a Car-Free Day event by closing one or more streets to traffic, and opening it to pedestrians, cyclists and public transport. This should preferably happen on 22 September to mark your town or city as part of World Car-Free Day.
Zone opened to residents on Car-Free Day:
Az Autómentes Napon lezárásra kerül a magángépjárművek elől a 2625-ös számú (Szászfát és Keresztétét összekötő fő közlekedéséi útvonal, valamint Keresztéte belterületén a 21. hrsz. számon található Fő út teljes szakasza.

Tervezett program:
A programot nemcsak a keresztétei lakosságnak, hanem a hanem a környező településeken élőknek is szervezzük, óvodások, iskolások és felnőttek bevonásával.
Az óvodásoknak rajzversenyt, közlekedésbiztonsági zenés műsort és rövid távú futóversenyt szervezünk.
Az iskolásoknak szervezett program keretében csapattúrát megoldandó feladatokkal a helyszínen, terepfutóversenyt és Közlekedésbiztonsággal kapcsolatos kerékpáros akadályversenyt , közlekedésbiztonsággal és bűnmegelőzéssel kapcsolatos interaktív előadást tervezünk.
Felnőtteknek szánt programok: terepfutóverseny, játékos sport és szellemi vetélkedő (alternatív, biztonságos és kulturált tömegközlekedés szempontjából hasznos információk)