Participants

Contact & Activities

Participating city

Lahti
120.000 inhabitants

Local contact

Lahden kaupunki
Sari Knuuti
Askonkatu 2
15100 Lahti
++358 50 387 8735

Participation 2016

The participant is committed to:

Organising a week of activities, taking into account the focal theme.
Actions relative to the theme:
Auton vapaapäivänä edulliset bussiliput, Torilla vietetään ympäristöjuhlaviikkoa, jonka yhteydessä myös kestävien liikkumismuotojen esittelyä ja mahdollisuus tutustua sähköautoon ja kaasuautoon. Liikkujan viikolla Matka hyvään kuntoon -kiertue saapuu Lahteen kolmeksi päiväksi ja rekassa voi kuka tahansa testata kuntonsa. yhteydessä. Kiertueen yhteydessä kaupunki markkinoi työmatkaliikkumisen monia hyötyjä. Lahdessa viikolla on muutama somekummi; Suomen mestari pyöräilijä Roope Nurmi ja kaupungin elinkeinopäällikkö Pia Rantanen. Lisäksi Lahden ammattikorkeakoulu ja suuri työpaikka Hartwall Lahti kartoittavat työntekijöidensä/opiskelijoidensa liikkumista kyselyllä.
Implementing one or more new permanent measure(s), which contribute(s) to modal transfer from private car to environmentally sound means of transport.
Permanent measures implemented this year:
New or improved bicycle facilities
  • Improvement of bicycle network (creation of new lanes, extension, renovation, signposting etc)
  • Other: Aleksanterinkadun pyörätietä on rakennettu koko kesän ja liikkujan viikolla se avautuu jälleen pyöräilijöille aiempaa leveämpänä. Punaisen väriasfaltin väylä saa syksymmällä.
Mobility management
  • Adoption of workplace travel plans
  • Other: Hartwall Lahti ja Lahden ammattikorkeakoulu LAMK toteuttavat liikkujan viikolla liikkumiskyselyn liikkumissuunnitelmiensa pohjaksi.