Participants

Contact & Activities

Participating city

Pincehely
2.300 inhabitants

Local contact

Önkormányzat
Fekete Gábor
7084 Pincehely, Kossuth u. 81.
305955391 +36/305074785

Participation 2016

The participant is committed to:

Organising a week of activities, taking into account the focal theme.
Actions relative to the theme:
2016.09.18. Kerékpártúra Kisszékelybe a Négyszögletű Kerek Erdőbe.
2016.09.19.Reklámkampány a helyi vasútállomáson a tömegközlekedéssel egyetértésben.Óvodások,iskolások és pedagógusaikkal szórólap osztása,kérdőív kitöltése a váróteremben várakozó utasokkal.
2016.09.20. Könyvtárban az ovisokkal,rajzolás,beszélgetés, utána a lezárt utcában kerékpár és mindennemű jármű versenye. A biztonságra a Polgárőrség vigyáz.
2016.09.21.Ügyességi,gyorsasági,tudás alapú tesztek délután 14:00 kor kezdődnek minden korú korosztályt várunk. Helyszíne a Kinizsi tér.
2016.09.22.
Útlezárás a Vörösmarty tér 1-Kisfaludi utca.
A program 09:00 órakor kezdődik faültetéssel az ágyás rendbetételével, kerékpár tároló elhelyezésével, jóízű falatozással. A Vörösmarty Nyugdíjas Klub asszonyai házi készítésű lángost készítenek a résztvevőknek.


Az ez évi Európai Mobilitás Hét és Autómentes Napot öt napos rendezvénnyel szeretnénk megtartani. Sokféle és sokrétű programot állítottunk össze amiben minden korosztály talál számára megfelelőt. Akit bevontunk a szervezésbe mindenki szó nélkül mellénk állt. Segítségét ajánlotta a programok sikeres lebonyolításában. Gyermekeink pedig várják nagyon, a kirándulást, a versenyeket, és a faültetést. Reméljük megfelelő módon tudjuk képviselni ennek a programnak a mondanivalóját.
Köszönjük, hogy részt vehettünk benne.
Carrying out a Car-Free Day event by closing one or more streets to traffic, and opening it to pedestrians, cyclists and public transport. This should preferably happen on 22 September to mark your town or city as part of World Car-Free Day.
Zone opened to residents on Car-Free Day:
2016.09.22.
Európai Mobilitás Hét és Autómentes Nap
Helyszín: Vörösmarty tér -Kisfaludi utca Ideje: 09:00- 12:00 A rendezvény ideje alatt a forgalom csak gyalogosan, kerékpárral, rollerel, és minden környezetbarát járművel lehet.
Magyarországon egyre nagyobb figyelmet szentelnek a környezetnek, a környezetre nevelés fontosságának.
Ezért mi arra gondoltunk,hogy ezen a napon egy kiskert rendbetételével mutatunk példát arra ,hogy mindenki tehet egy kicsit a környezetért.Ha másképp nem is de, a közvetlen környezete rendben tartásával. A kiszemelt terület a lezárt utcában van, a Könyvtár előtti terület.
Faültetés,kerékpár tároló elhelyezése a cél. Illetve gyermekek az utca teljes szélességét használhatják ez idő alatt a járgányaiknak.
Az Idősek klubja pedig házi készítésű lángossal kedveskedik a részvevőknek.
Implementing one or more new permanent measure(s), which contribute(s) to modal transfer from private car to environmentally sound means of transport.
Permanent measures implemented this year:
New or improved bicycle facilities
  • Improvement of bicycle facilities (parking, locks etc)