Participants

Contact & Activities

Participating city

Lepsény
3.185 inhabitants

Local contact

Lepsény Nagyközségi Önkormányzat
Ponta Judit
8132 - Lepsény, Fő u. 74.
++36 203706277

Participation 2017

The participant is committed to:

Organising a week of activities, taking into account the focal theme.
Actions relative to the theme:
A program keretében a települési lakosság minden korcsoportjában népszerűsíteni kívánjuk a Mobilitási Hét célkitűzéseit. Ennek érdekében, sor kerülne a nem motorizált- és közösségi közlekedési módokra való figyelem felhívásra épp úgy, mint az alternatív meghajtású járművekre. - Ezen célok jegyében igyekeznénk felhívni a közösségi közlekedés használatára a figyelmet interaktív bemutató megszervezésével, egyúttal a falusi autentikus közlekedésre hangsúlyt fektetve az állati erővel meghajtott gépjárműveket sem hagynánk ki a lehetséges közlekedési módok sorából az elektromos, és egyéb alternatív meghajtású járművek bemutatása mellett. - A civil lakosság bevonásával az ember hajtotta programok sorában megjelenik a "Gurulj ökosan!" bringás, rolleres, görkoris vetélkedő; a félig guruló cipő használattal sort kerítenénk egy kangoo edzésre a lakosság bevonásával, illetve az újdonság sorát gyarapítva lenne kipróbálható az esagway használata. - A civil lakossági programok mellett a helyi oktatási intézmények koordinációjával kerülne sor a gyermekek bevonására: óvodásoknak témakörhöz illeszkedő parkoló dekorációs rajzverseny, alsó tagozatosoknak szelektív szemétből történő mobilitási témájú kreatív foglalkozás, míg a felső tagozatosoknak település fejlesztési kreatív vetélkedő megszervezésével. - Mivel minden korosztálynak fontos az elismerés, így a hét folyamán kerítenénk sort a "Zöld reggelt Lepsény!" Mobilitási Hét népszerűsítő utcai megjelenésre, ahol a közösségi - és nem motorizált közlekedési eszközöket használókat invitálnánk reggelire a felállított ideiglenes standon. - A rendezvény záró akkordját pedig az autómentes nap alkotná.
A teljes program sorozat megvalósításával a település minden szegmenséhez el tudnának juttatni a Mobilitási Hét fő üzeneteit, biztosítva, hogy később is könnyen felidézhető legyen a polgárok emlékezetében nemzetközi program helyi megvalósítása.
Carrying out a Car-Free Day event by closing one or more streets to traffic, and opening it to pedestrians, cyclists and public transport. This should preferably happen on 22 September to mark your town or city as part of World Car-Free Day.
Zone opened to residents on Car-Free Day:
Petőfi utca lezárása a Jókai és a Vasút utca közötti szakaszon
Implementing one or more new permanent measure(s), which contribute(s) to modal transfer from private car to environmentally sound means of transport.
Permanent measures implemented this year:
Pedestrianisation
  • Other: Mezítlábas park létesítése
Traffic calming and access control scheme
  • Speed reduction programmes in zones near schools
Accessibilities
  • Enlargement of pavements