Participants

Contact & Activities

Participating city

Jastrebarsko
15.866 inhabitants

Local contact

Ivan Batušić
Strossmayerov Trg 13, 10450 Jastrebarsko
++385 1 6281 110

Participation 2018

The participant is committed to:

Organising a week of activities, taking into account the focal theme.
17 September
Vrijeme: 17. - 22. September
Mjesto: Trg Ljube Babića
Postavljanje dječjih crteža s ciljem upozorenja vozačima da smanje brzinu i povećaju pozornost jer se u neposrednoj blizini Trga nalazi dječje igralište.
18 September
Vrijeme: 18. - 22. September
Postavljanje tabla s motivacijskim porukama o prednostima pješačenja i očuvanja okoliša i to na lokacijama po gradu gdje građani najčešće parkiraju svoja vozila s ciljem motiviranja građana da potrebne stvari po gradu od te lokacije nadalje obavljaju pješice. Na tablama su ispisane udaljenosti od lokacije A do lokacije B u metrima, potrebno vrijeme za hodanje, kao i potrošene kalorije.
Carrying out a Car-Free Day event by closing one or more streets to traffic, and opening it to pedestrians, cyclists and public transport. This should preferably happen on 22 September to mark your town or city as part of World Car-Free Day.
Zone opened to residents on Car-Free Day:
21. rujna
Vrijeme: 17:00h - 00:00h
Mjesto: zatvaranje za promet dijela ulice Ivane Brlić-Mažuranić i ulica Cvjetnog naselja, na prostoru kojih su organizirane tjelesne aktivnosti i prigodno druženje za sve generacije.
Organizator: Turistička zajednica grada Jastrebarskog i Grad Jastrebarsko
Implementing one or more new permanent measure(s), which contribute(s) to modal transfer from private car to environmentally sound means of transport.
Permanent measures implemented this year:
Traffic calming and access control scheme
  • Other: Speed reduction ( 30km/h) in zone near children playground.