Participants

Contact & Activities

Participating city

Kerekegyháza ()
6.500 inhabitants

Local contact

Városfejlesztés
Garzóné Terbe Anikó
6041 Kerekegyháza, Fő u. 47/A.
++36 706847976

Participation 2018

The participant is committed to:

Organising a week of activities, taking into account the focal theme.
16 September
Kerekegyházi Kerekegyerdő Bölcsőde szervezésében motorverseny szervezése a legkisebbek számára.
17 September
A Kerekegyházi Bóbita Óvoda növendékei akadálypályákon mérik össze futóbiciklis, illetve a nagyok kressztudásukat. A hét folyamán többféle módon is előkerül intézményükben a mobilitás, és a közlekedés. A rajz, a társasjátékok, a foglakozások, és a szabadtéri tevékenységeik során.
18 September
A Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai körében is megrendezésre kerülnek a mobilitási héttel kapcsolatos rendezvényeik, így például a közkedvelt biciklitúra, az akadálypálya a korábban vásárolt bóják segítségével, vagy a közlekedési totó. A programok mellett a pedagógusok versennyel is készülnek a diákok számára, melynek nagyobb értékű fődíja bizonyára ösztönzően hat majd a diákok számára.
19 September
Az idősek is bekapcsolódnak a programokba a Humán Szolgáltató Központ Idősek Klubjának segítségével. Ők a saját korosztájuk számára szerveznek előadásokat, illetve vetélkedőket.
20 September
A Katona József Művelődési Ház és Könyvtár szervezésében A "Mix and Move!" felhívás keretében előadás, bemutató tartása a közlekedés fejlődéséről, a mai közlekedéssel kapcsolatos nehézségekről, illetve a jövőbeli megoldásokról.
21 September
A város intézményeinek dolgozói ezen a napon tudják megvalósítani, hogy csatlakozzanak az autómentes naphoz, és egyéb közlekedési eszközöket használjanak a munkahelyük elérésére. Sok szülő szokott csatlakozni ehhez a felhíváshoz, és gyermekeikkel egyre többen érkeznek "autó nélkül" az oktatási intézményekbe. Az önkormányzat felhívására a megvalósítás során bevonásra kerül a Laboratórium, a Védőnői Szolgálat, a Katona József Művelődési Ház és Könyvtár, a Kerekegyházi Városgazdasági Kft., és a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatal Kerekegyházi Kirendeltsége.
22 September
Autómentes nap