Participants

Contact & Activities

Participating city

Sárosd ()
3.360 inhabitants

Local contact

Municipality of Sárosd
Gergely Dunkl
Fő út 2.
2433 Sárosd
++36 25511210

Participation 2018

The participant is committed to:

Organising a week of activities, taking into account the focal theme.
16 September
A hét megnyitója a település lakosainak részvételével! A cselekvés hetének megkezdése, a programok bemutatása a lakosság részére. Miért is van szükség a folyamatos fenntartható közlekedés fejlesztésre. Prezentációk, interaktív foglalkoztatások megtartása, egy jó hangulatú kerékpáros családi délután megszervezésével.
17 September
Farkas Gyula Baptista Általános Iskolában és a Napraforgó Művészeti Modell Óvodában a cselekvés hetének megkezdése, a program bemutatása a gyerekek részére. Miért is van szükség a folyamatos fenntartható közlekedés fejlesztésre. Prezentációk, interaktív foglalkoztatások megtartása. Rajz pályázatot hirdetünk a gyerekek részére: "Közlekedj Okosan"
18 September
"Közlekedjünk biztonságosan!" a szabályos közlekedési módok bemutatása a település lakóinak és az oktatási és nevelési intézmények diákjainak, óvodásainak. Vetélkedőkkel és ügyességi versenyekkel színezve. Kiemelve a gyalogos és kerékpáros közlekedést.
19 September
"A múlt és a jövő napja!"
Bemutatjuk a közlekedési eszközök fejlődésének történetét és jelenét, a közlekedési eszközök jövőbeni fejlődésének irányát lehetőségeit. Ismerkedjünk az elektromos energiával működő közlekedési eszközökkel. Elektromos autók térnyerésének fontossága. Bemutatásra kerül az elektromos autók működése, a lakosság kipróbálhatja az autókat. Illetve régi közlekedési eszközök bemutatására is sor kerül.
20 September
Sport programok megszervezése, mezei futóverseny, kerékpározd körbe Sárosdot!
Kerékpáros akadályverseny megszervezése a az iskolás és óvodás gyerekek, szülők részére.
21 September
Kerékpár túra a program népszerűsítése céljából! Kerékpárral ellátogatunk a szomszédos településekre, ahol még nem ismerik a programot. Hantos, Nagylók, Seregélyes. A kerékpárosokkal felvonulás szerűen végig tekerünk a településeken, hogy népszerűsítsük az Autómentes Napot.
22 September
Autómentes Nap! Autó nélkül a településen. Több utcánkat lezárjuk a gépjármű forgalom elől és folyamatos programokat rendezünk, mint pl családi vetélkedőket, kerékpáros ügyességi versenyeket. KRESZ vetélkedőket. Szemlélet formáló programokat. Bemutatjuk a településközpontunk felújítási tervét a lakosságnak, a „Sárosd - Fenntartható települési közlekedésfejlesztés” című és TOP-3.1.1-15-FE1-2016-00005 azonosító számú projektünk vonatkozásában. Kultúrális programokat szervezünk.
Carrying out a Car-Free Day event by closing one or more streets to traffic, and opening it to pedestrians, cyclists and public transport. This should preferably happen on 22 September to mark your town or city as part of World Car-Free Day.
Implementing one or more new permanent measure(s), which contribute(s) to modal transfer from private car to environmentally sound means of transport.
Permanent measures implemented this year:
New or improved bicycle facilities
  • Improvement of bicycle network (creation of new lanes, extension, renovation, signposting etc)
  • Improvement of bicycle facilities (parking, locks etc)
Pedestrianisation
  • Improvement of infrastructure (new foot bridges, pavements, road crossings, zebra crossings etc)
Traffic calming and access control scheme
  • Speed reduction programmes in zones near schools
Accessibilities
  • Create wheelchair ramps
  • Enlargement of pavements
Mobility management
  • Launch of awareness-raising campaigns
  • Organisation of regular fora or surveys on public opinions and ideas