Participants

Contact & Activities

Participating city

Jákfa
510 inhabitants

Local contact

Molnár Krisztián
9643 Jákfa, Kövesdi u. 68.
++36 305054770

Participation 2018

The participant is committed to:

Organising a week of activities, taking into account the focal theme.
16 September
Európai Mobilitási Hét 2018 megnyitója a Jákfai Sportegyesület sporttelepén. Programfüzet (kb. 50 db) szétosztása a megnyitón megjelenteknek, majd bővebb szöveges ismertető a heti programsorozatról.
Rajzverseny meghirdetése különböző korosztályok számára: óvodások, általános iskolások: alsó tagozatosok részére. A legötletesebb rajzok díjazása (I., II., III.) mindhárom korosztály esetében. Leadási határidő: szeptember 20. csütörtök este 20:00-ig.
„FOCI FINAL FOUR” kispályás focitorna szervezése a helyi sportpályán 4 csapat (4+1 fő) részvételével.
17 September
„Közlekedj okosan” közlekedési váltóverseny az óvodai KRESZ-pályán. Óvodás fiúk és lányok versenye a kialakított KRESZ-pályán időre. Nemcsak a gyorsaság számít, hanem a meghatározott feladatok hibátlan teljesítése is. A feladatokat különféle közlekedési eszközökkel kell végrehajtani. A versenyzők díjazásban is részesülnek (I., II., III.).
18 September
A 14-16 éves korosztály számára kerékpáros teljesítménytúra a Nicki Műgáthoz, ahol mindenkit egy pohár frissítő vár.
19 September
„Erdei futóverseny” a rábakövesdi településrészen az erdei úton a helyi focipálya és a Lovarda közötti szakaszon. Külön rendeznénk leány és fiú futóversenyt is a fiatal generációnak, ill. igény esetén a felnőtt/idős korosztály számára is. A versenyzők díjazásban is részesülnek (I., II., III.).
20 September
„Rendőri felvezetés” címszóval előadás tartása a helyes és biztonságos, nem csak személyautóval történő közlekedésről, továbbá alternatív közlekedési módok ismertetése, melyek a fenntartható fejlődést és a környezet/klíma védelmét hivatottak segíteni. Az esemény helyszíne a sportpálya mellett nemrég átadott pavilon, aki nem motorkerékpárral v. személyautóval érkezik, „Tudatos Közlekedő Díj”-ban részesül.
21 September
„Mozdulj JÁKFA!” Egészségünk megőrzése és a mindennapi aktív testmozgás népszerűsítése érdekében gimnasztikai és fitneszgyakorlatok a Művelődési Házban kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
22 September
„Közlekedési váltóverseny” a sportpálya mellett kialakított akadálypályán való közlekedés az alábbi lehetőségekkel: kerékpárral, rollerrel, futva, mászva, kúszva. Nemcsak a gyorsaság számít, hanem a meghatározott feladatok hibátlan teljesítése is. Külön rendeznénk leány és fiú akadályversenyt is a fiatal generációnak, ill. igény esetén a felnőtt korosztály számára is. A versenyzők díjazásban is részesülnek (I., II., III.).
A nap végén záróünnepség tartása, melynek keretében minden versenyszám első három helyezett versenyzője megkapja a maga elismerését, ill. a rajzverseny eredményhirdetésére is ekkor kerül sor. Az események végével közös vacsorára várunk mindenkit, aki részt vett a heti programsorozaton.