Participating towns and cities

HungaryJákfa, Hungary

Population:
510 inhabitants
Contact:
Molnár Krisztián
9643 Jákfa, Kövesdi u. 68.
9643
(++36) 305054770
Jákfa already registered 5x for EUROPEANMOBILITYWEEK in: 2023 2022 2021 2019 2018

Participation 2019

Activities within the week Activities within the week

Jákfa organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2019, taking into account the annual theme.

16 September
17:30: MEGNYITÓ, RAJZ-ÉS FUTÓVERSENY
 Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap 2019 megnyitója a Jákfai Sportegyesület sporttelepén, a heti programok ismertetése.
 Rajzverseny meghirdetése óvodások és kis iskolások részére Sétálj velünk Jákfán! jeligére. Rajzok leadási határideje: szeptember 20. péntek este 20:00-ig.
 Erdei futóverseny a rábakövesdi településrészen az erdei úton a helyi focipálya és a Lovarda közötti szakaszon. Külön rendeznénk leány és fiú futóversenyt is a fiatal generációnak, ill. igény esetén az idős korosztály számára is.
17 September
17:00: TÚRÁZÁS
Sétálj velünk Jákfán! címmel túrázásra hívunk mindenkit, aki elég fittnek érzi magát sétáljon el velünk a Rába-folyó partjára. Séta és felfrissülés a természetben. Az út végén mindenkit vár egy pohár frissítő és harapnivaló.
18 September
17:30: ELŐADÁS
Rendőri felvezetés címszóval előadás tartása a helyes és biztonságos közlekedésről, külön kiemelve az idei év mottóját – Sétálj velünk! – azaz a biztonságos és helyes gyalogos közlekedésről. A legkisebbek számára színezős formában kerül mindez bemutatásra. Az esemény helyszíne a sportpálya melletti pavilon.
19 September
17:30: TORNA
Mozdulj JÁKFA! Egészségünk megőrzése és a mindennapi aktív testmozgás népszerűsítése érdekében gimnasztikai és fitneszgyakorlatok a sportpálya melletti fedett pavilonban kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
20 September
17:00: KERÉKPÁRTÚRA
Megismételjük az elmúlt évben is nagy népszerűségnek örvendő kerékpáros teljesítménytúrát a Nicki Műgáthoz, ahol mindenkit vár egy pohár frissítő és harapnivaló. Fiatalokra és idősekre is számítunk.
21 September
9:00: KISPÁLYÁS FOCITORNA
Kispályás focitorna a Jákfai Sportegyesület sporttelepén. 4+1 fős csapatok nevezését várjuk. Nevezési határidő: szeptember 20. péntek, 20:00-ig. A jákfai, ill. jákfai kötődésű csapatok nevezését várjuk korosztályoktól függetlenül.
22 September
9:00: VÁLTÓVERSENY, ZÁRÓÜNNEPSÉG
 Közlekedési váltóverseny a sportpálya mellett kialakított akadálypályán való közlekedés kerékpárral és/vagy rollerrel. Nemcsak a gyorsaság számít, hanem a meghatározott feladatok hibátlan teljesítése is. Külön rendeznénk leány és fiú akadályversenyt is a fiatal generációnak, ill. igény esetén a felnőtt korosztály számára is.
 A nap végén záróünnepség tartása, melynek keretében minden versenyszám első három helyezett versenyzője megkapja a maga elismerését, ill. a rajzverseny eredmény-hirdetésére is ekkor kerül sor. Az események végével közös ebéddel várunk mindenkit, aki részt vett a heti programsorozaton.