Participating towns and cities

TurkeyTepebaşı, Eskişehir, Turkey

Population:
378.594 inhabitants
Department:
İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü
Contact:
BAŞAK DEMİRAY
HOŞNUDİYE MAH ŞAHİN CAD NO:84 ESKİŞEHİR
26130 Tepebaşı, Eskişehir
(++90) 2222114000/3351
Tepebaşı, Eskişehir already registered 5x for EUROPEANMOBILITYWEEK in: 2023 2022 2021 2020 2019

Participation 2021

Activities within the week Activities within the week

Tepebaşı, Eskişehir organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2021, taking into account the annual theme.

16 September
Tepebaşı Belediyesi Yeryüzü Ekoloji Okulu'nda ÇEVRE ÇOCUK ATÖLYELERİ 10:00-16:00
17 September
EKA-Erişilebilir Kent Atölyesi &Tepebaşı Belediyesi işbirliği ile Atölye / Workshop
Sağlıklı ve Güvenli Hareketlilik konusunda farkındalığı artırmak ve gençler tarafından geliştirilecek yeni fikirlere öncülük etmek amacıyla gerçekleştirilecektir. Atölye kurgusu içerisinde karşılıklı bilgi aktarımı üzerinden kurulacak bağlamda bilgi ve deneyim paylaşım ortamı kurulması hedeflenmektedir. Etkinlik programı yaklaşık 2 saat 30dk sürecektir. Etkinlik çevrimiçi platformlar üzerinden yürütülecektir. İnteraktif çalışma ve paylaşma platformları olan Miro ve Mentimeter, etkinlik sırasında katılımcıların fikirlerini yansıtmalarına yönelik araçlar olarak kullanılacaktır.
18 September
Sağlıklı ve Güvenli Hareketliliğe vatandaşları yönlendirmek için SPORLA BULUŞUYORUZ. Tepebaşı Belediyesi karşısı koruluk alanda 16.00-20.00 saatleri arasında yoga, slacline denge oyunları, Eskişehir tarihi savaş sanatları gösterisi, canlı müzik
19 September
16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Sürdürülebilir Ulaşımı desteklemek ve farkındalığı arttırmak amacıyla, Tepebaşı ilçesinde bu tarih aralığında en çok yürüyen 3 vatandaş SWEATERS uygulaması ile belirlenecek ve ödüllendirilecektir.
20 September
"Sürdürülebilir Ulaşım: Sağlıklı ve Güvenli Hareketlilik" konulu RESİM SERGİSİ. Eko-Okul öğrencilerinin konuyla ilgili çalışmaları Cassaba Modern'de gün boyu sergilenecektir.
22 September
PEDALLIYORUZ! Arabasız Gün kapsamında Velesbid Derneği işbirliği ile Tepebaşı Belediyesi Hizmet Binası önünden hareketle bisiklet korteji gerçekleştirilecektir. Bisiklet korteji ardından Tepebaşı Belediyesi karşısındaki koruluk alanda Sürdürülebilir Ulaşıma dikkat çekmek amacıyla vatandaşlara açık hava film gösterimi gerçekleştirilecektir.

Car-free day Car-free day

Tepebaşı, Eskişehir carries out a Car-Free Day 2021 and closes off one or more streets to traffic, and opens it to pedestrians, cyclists and public transport.

Zone opened to residents on Car-Free Day:
Bisiklet Kortej Güzergahı
18:00 Tepebaşı Belediyesi Hizmet Binası Önünde Toplanma ve Hareket- Şahin Caddesi- Göknil Sokak (Polis Eğitim Merkezi önü)-Temiz Sokak (Su Sporları Merkezi)- Kanalboyu Sokak-Çilem Caddesi-Basın Şehitleri Caddesi-Ahmet Kanatlı Caddesi-M. Kemal Atatürk Caddesi -İstasyon Caddesi-İsmet İnönü-1 Bulvarı-Şahin Caddesi-Özdilek AVM Yanı koruluk alan (bitiş)