Participating towns and cities

Turkey Kayseri Büyükşehir Belediyesi (Kayseri Metropolitan Municipality) , Turkey

Population:
1.435.670 inhabitants
Department:
KAYSERİ SPOR ETKİNLİKLERİ AŞ
Contact:
MURAT PAYAR
OSMAN KAVUNCU MAH. OSMAN KAVUNCU CAD. 271/A MELİKGAZİ KAYSERİ
0038 Kayseri Büyükşehir Belediyesi
(++90) 5303660038
Kayseri Büyükşehir Belediyesi (Kayseri Metropolitan Municipality) already registered 4x for EUROPEANMOBILITYWEEK in: 2023 2022 2021 2020

Participation 2021

Activities within the week Activities within the week

Kayseri Büyükşehir Belediyesi (Kayseri Metropolitan Municipality) organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2021, taking into account the annual theme.

16 September
13 Olimpik branşta 7-15 yaş grubu yaklaşık erişilen 4.500 öğrencimize alanında uzman 85 Spor Eğitmenlerimiz tarafından Spor Okulu derslerinin devamında “Trafikte Güvenli Bisiklet Sürüş Teknikleri” Eğitimi verilmesi planlanmaktadır.
17 September
Sosyal yaşam kalitesinin yükseltilmesi hedefiyle Sabah Sporu projemize katılım sağlayan ve şehrimizin farklı lokasyonlar da bulunan açık Spor Alanlarında yaklaşık erişilen 3.000 kişiye “Trafikte Güvenli Bisiklet Sürüş Teknikleri” Eğitimi verilmesi planlanmaktadır.
18 September
“Doğa Seni Çağırıyor” temasıyla gerçekleştirdiğimiz Doğa Kamplarına katılım sağlayan yaklaşık erişilen 2.000 aileye spor aktivitelerinin yanı sıra “Trafikte Güvenli Bisiklet Sürüş Teknikleri” Eğitimi verilmesi planlanmaktadır.
19 September
Toplumda bulunan her bireyin sağlıklı bir yaşam sürmesi için sorumluluğumuzda bulunan spor tesislerimizde verdiğimiz hizmetler dışında yeni,farklı,spora yönelten ve sağlıklı nesillerin oluşmasına olanak sağlayan projelerimizle toplumun her kesimine hizmet vermek temel görevimizdir.
Bu bağlamda "Her Nefes Bir Pedal" teması ve kent sakinlerinin katılımıyla araç trafiğine tamamen kapalı yaklaşık 1500 kişilik Bisiklet Turu Etkinliği planlanmakta olup farkındalıkla birlikte günlük hayatın her alanında bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması gayesindeyiz.
20 September
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Kurumu Olarak vizyonumuz ve misyonumuz gereği Kayseri de yaşayan vatandaşlarımızı spora yönelmesi için gayret göstermekteyiz. Yaptığımız organizasyonlarda kurumumuz bünyesindeki faaliyetlerimizde ‘’Doğasında Hareket Var’’ sloganıyla yeni sportif projelerin hayata geçirilmesini planlamaktayız. Bu kapsamda Avrupa hareketlilik haftasında ‘’sürdürülebilir ulaşım: sağlıklı ve güvenli hareketlilik’’ temasında 16-22 Eylül haftası boyunca sürdürülebilir hareketliliği kutlayan etkinlikler düzenlemek ve farkındalık yaratmak amacıyla, şehrimizde bulunan bütün yürüyen merdiven ve asansörlerin yanındaki normal merdivenlerde spor eğitmenlerimizle birlikte basın yayın birimimiz görev alacaktır. Asansör ve yürüyen merdiven kullanmayan halkımıza teşekkür edip sağlıklı ve güvenli ulaşımı tercih ettikleri için kendileriyle röportaj yapıp kendilerine çeşitli hediyeler sunulacaktır.
Tespit etmiş olduğumuz ‘’Doğasında Hareket Olan İnsanlar’’ın bu sağlıklı ve güvenli ulaşımını sürdürebilmesi için kendilerine teşekkür edip çeşitli hediyeler ile devamlılığı sağlanacaktır.
21 September
“Spor AŞ Bizim Mahallede” temasıyla şehrimizin farklı ilçe ve mahallerin açık spor alanlarında gerçekleştirdiğimiz çocuk şenliği , spor aktiviteleri ve çeşitli sahne gösterileri düzenleyerek yaklaşık erişilen 15.000 kişiye “Trafikte Güvenli Bisiklet Sürüş Teknikleri” Eğitimi verilmesi planlanmaktadır.
22 September
"Arabasız Gün" etkinliği ile kurumumuz çalışanları ve çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının katılımıyla mesaiye gelişleri bisiklet , yaya ve toplu taşıma araçları ile sağlanması planlanmaktadır.

Permanent measures Permanent measures

Kayseri Büyükşehir Belediyesi (Kayseri Metropolitan Municipality) implements one or more new permanent measure(s), which contribute(s) to modal transfer from private car to environmentally sound means of transport.

Mobility management
Launch of awareness-raising campaigns planned
Elaboration of educational materials planned
Development of travel plans / mobility plans in consultation with local stakeholders planned

Car-free day Car-free day

Kayseri Büyükşehir Belediyesi (Kayseri Metropolitan Municipality) carries out a Car-Free Day 2021 and closes off one or more streets to traffic, and opens it to pedestrians, cyclists and public transport.