Participating towns and cities

Hungary Sáránd (Sarand) , Hungary

Website:
Population:
2.339 inhabitants
Department:
Sáránd Község Önkormányzata
Contact:
Borbélyné Erdei Beáta
4272 Sáránd, Nagy utca 44.
4272
(++36) 52374104
Sáránd (Sarand) already registered 7x for EUROPEANMOBILITYWEEK in: 2023 2022 2021 2019 2017 2016 2015

Participation 2021

Activities within the week Activities within the week

Sáránd (Sarand) organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2021, taking into account the annual theme.

16 September
Megnyitó. Polgármesteri köszöntő, reggeli zenés torna, kerékpáros ügyességi verseny a Sárándi Kossuth Lajos Általános Iskolában.
17 September
Online vetélkedő- google űrlap a kerékpáros közlekedéssel kapcsolatosan a Sárándi Kossuth Lajos Általános iskolában. A résztvevő gyerekek ajándékban részesülnek.
18 September
Fotópályázat - Kerékpározik a családom címmel, meghirdetve a Sárándi Kossuth Lajos Általános Iskola tanulói részére, a résztvevő gyerekek ajándékban részesülnek.
19 September
Fotópályázat - Kerékpározik a családom címmel, meghirdetve a Sárándi Kossuth Lajos Általános Iskola tanulói részére, a résztvevő gyerekek ajándékban részesülnek.
20 September
KRESZ oktatás. A helyi körzeti megbízott az általános iskolások számára oktatást tart a kerékpáros közlekedés szabályairól, kerékpárúton történő helyes közlekedésről. Az oktatás után egészséges élelmiszerekkel, innivalókkal kínáljuk a gyerekeket.
21 September
Kerékpáros túrát szervezünk Derecskére az Almáskertbe az általános iskolás gyerekek részére. Az Almáskert kertpedagógiai programja: "Az óvodásoknak, iskolásoknak szóló Mini Gyümölcsös Kalandokat azért hívtuk életre, hogy a számunkra fontos elveket átadjuk a jövő generációjának, mert hiszünk abban, hogy rajtunk is múlik, milyen értékrendet fognak követni. Okoskertünkben élvezetes kalandokon át vezet az út, hogy a végén mindannyian szemléletváltással (és néhány finom ajándékkal) térjenek haza."
A Sárándi Napsugár Óvodában és mini Bölcsődében futóbiciklis, motoros, gyalogos séta az óvoda udvarán, illetve játékos akadály-pálya teljesítése az óvoda kresz-pályáján, majd zenés torna kerül megrendezésre a kicsik számára.
22 September
Az autómentes nap keretén belül apró ajándékokat kapnak azok a gyerekeknek, akik ezen a napon gyalog, rollerrel vagy kerékpárral érkeznek az iskolába
A Sárándi Napsugár Óvoda és Bölcsőde is meghirdeti az óvodába, bölcsődébe érkezést környezetkímélő módon. Délelőtt a csoportokban gyümölcssalátát készítenek, délután várják a szülőket is játékos családi sportvetélkedőre, mely után egészséges uzsonna elfogyasztására kerülne sor.