Participating towns and cities

HungaryNyúl, Hungary

Website:
Population:
4.480 inhabitants
Department:
Nyúl Község Önkormányzata
Contact:
Schmiedt Henrik
Nyúl, Kossuth Lajos utca 46.
9082 Nyúl
(++36) 205988980
Nyúl already registered 4x for EUROPEANMOBILITYWEEK in: 2023 2022 2021 2019

Participation 2021

Activities within the week Activities within the week

Nyúl organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2021, taking into account the annual theme.

16 September
Iskolai program keretében ügyességi versenyek szervezése a nyúli Pilinszky János Általános Iskolában, amely több, mint 300 tanulóval rendelkezik 8 évfolyamban, évfolyamonként két osztállyal. A versenyek helyszíne az iskola tornaterme és udvara.
17 September
Iskolai program keretében ügyességi versenyek és sportnap szervezése a nyúli Pilinszky János Általános Iskolában. A versenyek helyszíne az iskola tornaterme és udvara, illetve a település sportpályája. Előadások a gyermekeknek a közlekedés biztonságáról, a sport és mozgás fontosságáról, valamint a környezettudatosságról a gyermekek nyelvén.
18 September
A település egyik fő parkjában KRESZ-park felállítása gyermekek számára, kerékpáros ügyességi versenyek, rajzverseny szervezése, elektromos kerékpár bemutató.
19 September
Hegyi túra szervezése a nyúli Sárkánylyuk-vízmosásrendszerben iskolások és szülők számára családi program keretében. A Sárkánylyuk-vízmosásrendszer Közép-Európa egyik legnagyobb természetes vízmosása, amelyben a meredek lösz partfalak mentén járható vízmosások alakultak ki, több helyen pincesorokkal, ami országosan egyedülálló látványosság, és ezeken keresztül megismerhetőek a Sokoró-dombság gyönyörű természeti értékei.