Participating towns and cities

HungaryEdelény, Hungary

Website:
Population:
9.796 inhabitants
Department:
Jegyzői Titkárság
Contact:
Vajda Zsófia
3780 Edelény, István király útja 52.
3780
(++36) 48/524-100
Edelény already registered 7x for EUROPEANMOBILITYWEEK in: 2023 2022 2021 2019 2018 2017 2016

Participation 2021

Activities within the week Activities within the week

Edelény organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2021, taking into account the annual theme.

16 September
Előadás a biztonságos közlekedésről kisiskolásoknak: Az egyik helyi általános iskolában a gyermekek előadást hallanak majd a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedésről. Megismerkedhetnek alap szabályokkal és közlekedési táblákkal. Az előadás végén tesztet töltenek ki. A program végé kisebb jutalmakkal köszönjük meg a részvételt.
17 September
KRESZ teszt és előadás a gyalogos közlekedésről gimnazistáknak: A helyi gimnáziumban a gyermekek előadást hallanak majd a biztonságos gyalogos közlekedésről. Megismerkedhetnek alap szabályokkal és közlekedési táblákkal. Az előadás végén tesztet töltenek ki. A program végén kisebb jutalmakkal köszönjük meg a részvételt.
18 September
Biciklitúra a kilátóhoz: A túra elején kisebb motiváló ajándékot és ásványvizet kapnak az útra jelentkezők. A Császtára érkezve uzsonna vár mindenkit majd egy játékos KRESZ teszt és tombola.
19 September
Hódítsuk meg együtt a Császtát – közös séta a Császta Szőlőhegyre: A jelentkezők kijelölt útvonalon felsétálnak a Császtán található filagóriához, ahol egy uzsonna és frissítő várja őket.
20 September
Erdei túra óvodásoknak: A Mátyás Óvoda edelényi telephelyének gyermekei közlekedéssel kapcsolatos színezőket színeznek majd játékos módon megtanulnak néhány szabályt a biztonságos gyalogos közlekedésről. A játék után túrázni indulnak az edelényi kastély parkba, ahol a túra végén egy kis jutalommal várjuk őket.
21 September
Kerékpáros „ébresztő”: Az edelényi Önkormányzat dolgozói közül akiknek csak lehetősége van rá kerékpárral vagy gyalogosan érkezik a munkába. Egy frissítő reggeli torna után közösen fogyaszthatják el a reggelit kötetlen beszélgetéssel egybekötve.
22 September
Gyermek KRESZ teszt és vetélkedő a Mátyás oviban: A Mátyás Óvoda finkei telephelyének gyermekei játékos KRESZ teszt kitöltésében vesznek részt, majd különböző vetélkedőkön méretik meg magukat. A program végén kisebb jutalmakkal köszönjük meg a részvételt.