Participating towns and cities

HungaryNagykovácsi, Hungary

Population:
8.025 inhabitants
Department:
Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata
Contact:
Diczházi Attila
2094 Nagykovácsi, Kossuth Lajos utca 61.
2094
(++36) 26-389-327
Nagykovácsi already registered 10x for EUROPEANMOBILITYWEEK in: 2023 2022 2021 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2012

Participation 2021

Activities within the week Activities within the week

Nagykovácsi organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2021, taking into account the annual theme.

16 September
Ész-Kerék KRESZ nap óvodások és iskolások részére.
Megkezdődik - és egész héten tart - a "Mobilitási verseny" elnevezésű pecsétgyűjtő verseny csoportok és osztályok között.
17 September
"Bicikli-Királyság" gyermek alkotó pályázat. Óvodás és általános iskolás gyerekeknek hirdetünk alkotó pályázatot, melynek témája egy olyan kerékpáros világ, melynek lakói Bicikli Királyságban élnek. A felnőttek számára régi kerékpárok festése és díszítése az újrahasznosítás jegyében.
„Közösségi kerékpár szerviz”. Az alkotópályázat helyszínén ingyenes közösségi kerékpár szerviz (önkéntes) szolgáltatást kínálunk, helyi lakosok részvételével és tanácsadásával.
18 September
„Szeptemberi Szentjánosbogár futás”. Az esti futás-programmal a közlekedésben való látni és látszani elv fontosságára hívjuk fel a figyelmet. Óvodások, iskolások szüleikkel és helyi lakosok részvételével bonyolítjuk le a futást az óvoda mögötti mezőn.
Kilátások teljesítménytúra szervezése a nagykovácsi családok számára a környező erdőkben.
19 September
„Jár a baba jár” – apró lábak mesés-zenés tájékozódási gyalogló túrája. Meseszép környezetben, a Békás tó környékére szervezzük tájékozódási gyalogtúránkat már járni tudó bölcsődéseknek és kisebb óvodásoknak szüleikkel.
„Üzenőfal a jövőnek”. A rendezvény helyszínén felállított üzenőfalon a legkisebbek tenyérnyomattal és a szüleik által beleírt szöveges/rajzos üzenettel küldhetik el gondolataikat egy zöldebb jövőről a jelennek és az utánunk jövőknek.
20 September
„Kerékpározz kicsi és Nagykovácsi”. Az újonnan épült kerékpárút ünnepélyes avatása a legkisebb nagykovácsiakkal és szüleikkel. A Sebestyén dombi pihenőtől az Adyligeti játszótérig vezet utunk, mely során két kulturális pihenő állomást fedezhetnek fel a részvevők a gyermekrajz pályázat alkotásaiból készült szabadtéri galériában.
21 September
Sportágválasztó napok alsó és felső tagozaton egy-egy napon a Nagykovácsiban működő sportegyesületek bevonásával, az általános iskola szervezésében.
22 September
“Crosskovácsi” futóverseny kicsiknek és nagyobbaknak.

Car-free day Car-free day

Nagykovácsi carries out a Car-Free Day 2021 and closes off one or more streets to traffic, and opens it to pedestrians, cyclists and public transport.

Zone opened to residents on Car-Free Day:
A Nagykovácsiban megépült kerékpárút átadó ünnepsége keretében lezárásra kerül az Eötvös utca teljes szélességben. Innen indul egy kerékpáros felvonulás az új kerékpárúton.