Participating towns and cities

Czech RepublicKopřivnice, Czech Republic

Population:
21.583 inhabitants
Department:
Oddělení strategického plánování
Contact:
Ivana Holubová
Štefánikova 1163, 742 21 Kopřivnice
74221
(++420) 603 585 906

Participation 2021

Activities within the week Activities within the week

Kopřivnice organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2021, taking into account the annual theme.

16 September
Senior v dopravě, aneb školení řidičů i neřidičů, čtvrtek 16. září v zasedací místnosti v 10. patře radnice, středa 22. září v komunitním centru Vlčovjan, vždy od 13.30 hodin.

MiniZátopek, od 9 hodin, hřiště ZŠ Emila Zátopka, tradiční štafetový běh 10členných týmů dětí z mateřských škol.
17 September
CykloJÍZDA Zdravých měst Kopřivnice a Nový Jičín, od 15 hodin, start: Kopřivnice, Sad E. Beneše, přes obce Závišice a Rybí. Mezizastávka: Nový Jičín – staré vlakové nádraží, Cíl: Hostašovice - Zrzávky. Ve spolupráci s Lašskou bránou Beskyd, BESIP, AGEL NJ.

Farmářský trh, od 9 hodin, Sad E. Beneše, třetí letošní trh zaměřený na produkty regionálních producentů. Doprovodný program v duchu ETM a EDBA.

Zátopkova pětka a desítka, od 9 hodin, Stadion E. Zátopka, tradiční štafetový běh dětí ze základních škol.

Centrum PĚTKA na dlani, od 9 hodin, komunitní Centrum Pětka, společná akce pěti organizací působících „pod jednou střechou“. Parkour, kreativní dílny, jarmark, pískohrátky, hravé čtení …
18 September
Běh rodným krajem Emila Zátopka, od 7.45 hodin, prostranství před ZŠ Dr. Milady Horákové, Běh dětí: startovné 20 Kč, Lidový běh: start zdarma, start hlavního závodu dospělých -tradičního půlmaratonu z Kopřivnice do Frenštátu pod Radhoštěm - v 11 hodin.
19 September
Do práce na kole – podzimní výzva, středa 1. září, spuštění registrace pro jednotlivce - zdarma, kampaň zaměřená na udržitelnou dopravu/přepravu do práce. Termín výzvy: pondělí 13. září až neděle 26. září, akce na podporu fyzické i psychické kondice zaměstnanců s ohledem na životní prostředí i infrastrukturu města, ve kterém žijeme či pracujeme.
20 September
Do školičky pěšky, na koloběžce či na kole … na čerstvém vzduchu bude vesele, pondělí 6. září až pátek 1. října, zapojené mateřské školy z Kopřivnice, výzva pro děti mateřských škol, aby v září využily pro cestu do mateřinky udržitelnou formu dopravy. Podpora zdravého pohybu.
21 September
10 000 kroků, středa 1. září, spuštění registrace do říjnové výzvy zaměřené na motivaci lidí k častějšímu pohybu po vlastních nohou (chůze, běh, nordicwalking). Více na www.desettisickroku.cz. Město Kopřivnice věnuje ceny 3 nejlepším ženám a 3 nejlepším mužům této výzvy. Ocení také nejstaršího účastníka a nejlepší tým.
22 September
Na úřad bez auta, středa 22. září, výzva pro zaměstnance Městského úřadu Kopřivnice, ve spolupráci s Moravskoslezským krajem a městy v kraji realizujícími kampaň týden mobility a den bez aut.

Permanent measures Permanent measures

Kopřivnice implements one or more new permanent measure(s), which contribute(s) to modal transfer from private car to environmentally sound means of transport.

New or improved bicycle facilities
Improvement of bicycle network (creation of new lanes, extension, renovation, signposting etc)
Pedestrianisation
Improvement of infrastructure (new foot bridges, pavements, road crossings, zebra crossings etc)
Public transport services
Improvement and extension of the public transport network (creation of HOV lanes for public transport modes, new stops, new lines, reserved areas etc)
Accessibilities
Create wheelchair ramps
Enlargement of pavements
Removal of architectonic barriers
Create useful tool for people with reduced mobility
Mobility management
Launch of awareness-raising campaigns
Development of systems and equipment for measuring air quality in public places
Organisation of regular fora or surveys on public opinions and ideas