Participating towns and cities

HungarySárszentmihály, Hungary

Population:
3.100 inhabitants
Department:
Önkormányzat
Contact:
Süle Zsuzsanna
Sárszentmihály, Fő út 54.
8143 Sárszentmihály
(++36) 306789416
Sárszentmihály already registered 3x for EUROPEANMOBILITYWEEK in: 2023 2022 2021

Participation 2023

Activities within the week Activities within the week

Sárszentmihály organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2023, taking into account the annual theme.

All week
Az idei Mobilitás hét programjaival célunk a mozgás népszerűsítésén túl a környezetbarát és fenntartható közlekedés népszerűsítése a cél. Az idei, 2023. évi mottó: "Takarékoskodj az energiával!" A tematikához kapcsolódva egész héten programokat szervezünk a lakosság számára.
16 September
Sárszentmihályi Mulatságok rendezvényen "Kerékpáros KRESZ-Teszt Toto" kitöltésére hívjuk a lakosságot. A helyes kitöltök között sorsolás után három szerencsés nyertes ajándékot kap. A játékos vetélkedő mellett a környezetbarát és fenntartható közlekedés népszerűsítése a cél.
17 September
KönyvtárMOZI - Energiatakarékos megoldások mindennapjainkban c előadás és a témához kapcsolódó film vetése a Könyvtári Információs és Közösség Hely olvasótermében.
18 September
Sárszentmihályi Csicsergő Óvoda gyermekei számára meghirdetett esemény- Zárd el! Kapcsold le! Ne pazarolj! Környezetbarát és energiatakarékos rajzverseny.
19 September
"Mozgás, Öröm, Agytorna" A Szeinor Örömtánc tánc pozitívan hat testre és lélekre egyaránt. A táncolás öröme kortalan, oldja a feszültséget, életenergiát ad, kiegyensúlyozottá, boldoggá tesz.
Nyílt óra a közösségi ház nagytermében, az óra után a résztvevők ajándékot kapnak.
20 September
Nagy sikerre való tekintettel a múlt évi felhívásunkat megismételjük a Zichy Jenő Általános Iskolába járó tanulóknak szervezett programot. "Gyere suliba két keréken és a legsportosabb osztályt megjutalmazzuk" Ez az osztályok versenye az iskolában, az az osztály nyer, amelyikből több tanuló megy aznap iskolába biciklivel/rollerrel.
21 September
"Tedd le az autót és gyere biciklivel, gyalog Pilatesre!" meghirdetett programunknál fontosnak tartjuk a gyalogos, kerékpáros közlekedés népszerűsítését, és a gépkocsi ritkább használatát. Az órán megjelenő vendégek közül, aki az edzőnél regisztrál és biciklivel, rollerrel, gyalog érkezik ajándékot kap.
22 September
"Tekerj a zöldbe!" Családbarát program célja a kerékpározás népszerűsítése és - a már ismert útvonalak mellett - az alternatív bringautak megismertetése. Az eseményt családi piknik zárja a Sárszentmihályi Horgásztónál. A korábban meghirdetett rajzverseny eredményhirdetése.