Participating towns and cities

SloveniaVransko, Slovenia

Website:
Population:
2.634 inhabitants
Department:
Energy&environment
Contact:
Marko Krajnc
Vransko 59
3305 Vransko Vransko
(++386) 31 343 014
Vransko already registered 4x for EUROPEANMOBILITYWEEK in: 2023 2021 2012 2011

Participation 2023

Activities within the week Activities within the week

Vransko organises activities during EUROPEANMOBILITYWEEK 2023, taking into account the annual theme.

18 September
STOJNICA OB EVROPSKEM TEDNU MOBILNOSTI
Občina Vransko bo za promet zaprla javno pot št. 916322 Trg – avtobusna postaja in na zaprti površini uredila sejemski prostor. Na sejmu bomo poleg ostalih ponudnikov postavili tudi stojnico občine, na kateri bodo animatorji iz Medgeneracijskega društva Vransko občane s pomočjo letakov in drugega promocijskega materiala informirali o prihodnjih aktivnostih ETM 2023 in promovirali trajnostno mobilnost. Javnosti bomo predstavili tudi pametno klop s tehnično opremo za e-kolesa, ki smo jo postavili letos, v mesecu maju.
19 September
DELAVNICA ZA STAREJŠE »OSTANIMO MOBILNI«
Medgeneracijsko društvo Vransko bo organiziralo delavnico za starejše »Ostanimo mobilni«. Z delavnico želimo starejše spodbuditi, da bi se po dnevnih opravkih odpravili peš, tisti, ki to še zmorejo pa s kolesom, saj redna hoja in kolesarjenje prispevata tudi k boljšemu zdravju. Za uvod v delavnico bomo starejšim predstavili podatke NIJZ o zdravju v občini Vransko.
20 September
PREDSTAVITEV E-KOLESARJENJA
Občina Vransko bo v sodelovanju s podjetjem KNB d.o.o. organizirala promocijski dogodek na temo trajnostne mobilnosti s poudarkom na električnih kolesih oziroma e-kolesarjenju.
21 September
ŠOLSKA ULICA
Občina Vransko bo cesto pred Osnovno šolo Vransko-Tabor in Vrtcem Vransko v času prihoda učencev v šolo zaprla za avtomobilski promet, s čimer bomo učencem omogočili varen in sproščen dostop do šole.
Zaporo ceste bomo nato v dopoldanskem času izkoristili za izvedbo barvnih arhitekturnih elementov v obliki barvnih krogov različnih dimenzij, kar bo trajen ukrep, ki bo voznike dodatno opozarjal, da vozijo na območju šole in vrtca ter jim opominjal na dodatno previdnost. Prav tako bomo namestili stebričke, ki bodo onemogočali parkiranje na hodniku za pešce ob vhodu na dvorišče Vrtca Vransko.
22 September
DAN BREZ AVTOMOBILA
Osnovna šola Vransko-Tabor bo izvedla aktivnost, s katero bo učence spodbujala, da na dan brez avtomobila, v petek, 22. septembra 2023, pot v šolo opravijo peš ali s kolesom in sicer tiste učence, ki zmorejo in lahko to opravijo varno, celotno pot, tiste učence, ki pa zaradi razdalje ali drugih ovir, ne zmorejo ali ne morejo opraviti varno pa, da del poti opravijo s šolskim avtobusom oziroma kombijem, preostanek pa peš.

Permanent measures Permanent measures

Vransko implements one or more new permanent measure(s), which contribute(s) to modal transfer from private car to environmentally sound means of transport.

New or improved bicycle facilities
Improvement of bicycle facilities (parking, locks etc) planned
Installation of charging points for e-bikes
Traffic calming and access control scheme
Speed reduction programmes in zones near schools planned
Accessibilities
Create wheelchair ramps
Removal of architectonic barriers planned